• 1361
    hiçbir hazırlıkları olmadığı, hiçbir işi beceremedikleri aşikar.

    bir heves ile aynı hatayı tekrar yaptık. oyuncu satmadan oyuncu alacakları sözüyle geldiler, cüzdanlar sallandı. galatasaray'ın en iyi oyuncusu ve avrupa liginin en iyi stoperini prime döneminde 12 milyon euro'ya sattılar. oyuncu için bir tane bile premier lig söylentisi çıkmadı. bunlar oluyorken bütün dünya sol ayaklı stoper arıyordu. west ham marcao ile aynı yaşta, aynı şekilde sol ayaklı, pas yeteneği ile öne çıkan, transfermarkt değeri biraz daha düşük, marcao'dan daha yavaş ve hantal (ve bence alenen daha kötü) bir stoperi (nayef aguerd) kadrosuna kattı.

    west ham aguerd için rennes'e 35 milyon euro ödedi.

    bu rezaleti örtmek için kendi gazetecilerini yeniden su yüzüne çıkardılar. son beş yıldır parasını verince her şeyi yazacağını tekrar tekrar kanıtlamış, yönetimin kendisi hariç hiçbir kaynağı ya da gazetecilik yeteneği olmayan, cengiz ve belmas yönetimleri tarafından kaynakları kesilince yalan haber üstüne yalan haber yazan aynı adamlar. çok büyük bir transfer başarısı olduğu yazdırıldı. oyuncunun yerine yapılan ilk transfer ile yerli maaş skalası bir anda üç katına çıkarıldı.

    2017'de yaptığımız gibi galatasaray'ın geleceğini 4 seneliğine alenen çöpe atmayacağız, bakın söz dediler. ilk transferleri porto'nun gözden çıkardığı 30 yaşındaki bir orta sahaya 4 senelik, net 2.75 milyon euro sözleşme vermek oldu. muslera'nın altına indirmeye çalıştığımız maaş skalası yine dakika bir alt üst. oliveira selçuk inan'a çok benzettiğim bir futbolcu. prime selçuk inan kadar iyi değil tabii ki. en göze çarpan özelliği inanılmaz yavaşlığı, teknik, morali yerindeyse ileriyi düşünen, duran toplarda yetenekli. selçuk inan'ın son yıllarını da unutmuş gibi davranıp bu transferi nispeten kabul ettik.

    şu anda galatasaray'a geleceği yazılan hiçbir oyuncu galatasaray'ın herhangi bir şekilde kar edeceği bir futbolcu değil. 33 yaşında afrikalı bir atlet futbolcu (idrissa gueye) için birçok yıla yayılacak 3-4 milyon euroluk ücretler, haris seferovic gibi dalga geçilecek ama kemiksiz 2 milyon euro isteyip ibreyi oynatmayacak futbolcular. bu isimlerin sadece taraftarı yönetmek için ortaya aldığı açık olsa da gerçekleşmesi daha beter. bir nebze anladığım tek transfer joao pedro geraldino dos santos galvao idi. o da o kadar başlarında taraftar için twitter'a salınmış ki ali koç "ulan bize forvet lazım olabilir" diye 4 saatte falan bitirdi. mehmet özcan (yorumcu) galatasaray fiyat indirmek için taktik deniyor falan diyordu en son. :d gedson taktiği ile bir futbolcuyu daha itinayla kaybetmiş olduk.

    galatasaray taraftarı olarak belli bir yaşa geldim. hayatım boyunca hiçbir zaman bir takımdan bu kadar umutsuz olmamıştım. işin komiği şu an bu takım marcao'suz ve sıfır takviyesiz sahaya çıksa bile yine 13. olmaz. bin yıllık talihsizlik, hakem oyunları, genç futbolcuların mental sıkıntıları vs. bu raddeye geldi durum. bu adamların kağıt üzerinde nispeten başarılı olmama ihtimalleri transfer görevlisi olarak benekli ayhan'ı bile görevlendirseler sıfır oğlu sıfır.

    son bir not. arada maçlara gittiğim bir arkadaşım var. hesabımı bildiğini sanmıyorum, biliyorsa kendisi beni affetsin, hayatımda tanıdığım en salak taraftardır. twitter'daki her şeye inanır, en çapsız gazetecilerin yazdıklarını benimle paylaşır, her maça gittiğimizde formdaki her oyuncuyu messi, her formsuz oyuncuyu tarık çamdal ilan eder. 20. dakikada it kopuk oyuncu yuhalamaya çalışırken katılır. neyse, yaz seçiminden hemen önce dursun özbek övmeye bir başladı. çağ atlatacak, transferler, maddi katkı, bilmem ne. bu çocuk bunlara inandıysa bu adamlar bizi kayyuma götürür demiştim içimden. yolumuz hakikaten orası gibi.

    karşı şeritte kaza yapan arabayı yavaşlayıp izler gibi galatasaray'ımı izliyorum. bir yandan gözlerimi ayıramıyorum, bir yandan kalbim acıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın