resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 4675
    oyununda bazı açıklar olan eski stoperimiz.

    bizde oynarken sözlükten bir iki arkadaşla da konuşmuştuk bu konuyu. ben mesela marcao’nun a+ takımlarda forma giymesini biraz zor görüyordum. bunun nedenlerinden biri undersize stoper olmasıydı. her ne kadar başarılı olan kısa boylu stoperler saysak da şu anda üst düzey takımlar undersize stoper riskine hiç girmek istemiyorlar. trend bu.

    ikinci sıkıntı marcao’nun oyunun savunma kısmında kopmalar yaşaması. bu seneden örnek verecek olursak motive olduğu uel maçlarında muazzam oynarken nispeten daha önemsiz lig maçlarımızda gitgeller yaşıyordu. hatta bu sezon iyi bir lig maratonu geçirdiğini söylersek yalan söylemiş oluruz herhalde.

    nelsson mesela performansını bir yere sabitlemeyi başarıyor. bir stoperde bu çok istenen özellik çünkü stoperin dalgalanması sistemi çökertiyor. tıpkı kaleci gibi affı olmayan sonuçlar doğurabiliyor. ha iyi stoper mi, net iyi stoper ama bu iyi özelliklerini ekstralardan sağlıyor. ayağının iyi olması, oyun kurabilmesi, agresif olması. bunlar için bazı kusurları görmezden gelinir rahatlıkla.

    ama sonuçta a+ takımlarda her özelliğin belli düzeyde olması şart. o bakımdan marcao’nun 2-3 seneye tekrar bize dönme olasılığını hiç küçük görmüyorum. ileri atım atacağını varsayıyoruz ama böyle bir ihtimal de var. bonus muhabbeti olmadan 15’e satsaydık çok tatmin olurdum, süper derdim ama şimdi ne üzülüyorum ne seviniyorum, çok nötr bir rakama sattık adamı. şu haliyle yüzde 60’a 40 monchi zafer ilan etti hatta.

    sonuç olarak yolu açık olsun. doğru zamanda gittiğini düşünüyorum. yemeğin altını yakacaktık yoksa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın