resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 4640
    marcao'ya ahde vefa için bir yazı yazmak istedim.

    25 senedir galatasaray'ı izlerim. kulübümüzde izlediğim en iyi stoperdi demek abartı olmaz. 2000'ler başında oynayan 1-2 kişi belki kendisinden daha iyi olabilir, ancak artıları çok fazla olan bir oyuncumuzdu.

    öncelikle son 2 yılda bana göre galatasaray arması ile oynamayı hak eden 3-4 oyuncudan biriydi. kalanlar adam yokluğundan kadromuzda gibilerdi. takımı sahiplenerek ateşleyici oldu.

    cesur bir stoperdi, can siperane oynardı. oyun içinde taktik disiplini çok iyiydi. top sürebilen topla arası çok iyi olan bir oyuncuydu. ayağa pasla çıkabilmek için son 3-4 yıldır takımdaki tek olumlu şey marcao'nun varlığıydı. hızlıydı, hamle zamanlamarı iyiydi, mücadeleci ve hırslıydı. son iki senesinde topla rakip arasına girmeyi çok iyi öğrendi. özellikle top kendisindeyken bunu mükemmel yapmaya başlamıştı. süprizi yoktu, standartı çok yüksekti. pas hatası sebebiyle gol yedirmişliği yoktur desek yeridir. sertliği de olması gereken düzeydeydi. ben kendisini en çok kolay sarı kart gördüğü zamanlarda eleştirirdim. örnek; barca macında golü attıktan sonra forma çıkarması.

    kendisini çok iyi hatırlayacağım. yolu açık olsun. yaşattığı mutluluklar çok değerliydi. gönül isterdi ki bu müthiş performansı bir şampiyonlukla taçlandırılabilseydi de öyle vedalaşsaydık. kısmet değilmiş.

    marca için en büyük temennim; bir gün kendisini brezilya milli takımıyla dünya kupalarında izleyebilelim istiyorum. çok başarılı bir kariyer diliyorum kendisine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın