resim
Ayhan Akman
Görev:Futbol Direktörü
Takım:Galatasaray
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 2034
    iki çocuğu da galatasaray futbol takımında oynayan eski galatasaraylı futbolcu ve kaptan..
    girdilerde yeğeninin, oğullarının başarısını tamamen/sadece genetik faktöre bağlayanlara hiç katılmıyorum.

    ilk önce ayhan’dan başlayalım. kendisi anadolu lisesi mezunu olup (taşrada olsa), daha o zamanlar, rahat eğitimli bir ingilizce konuşurdu. diyaloğa da açık olduğundan bütün yabancı antrenörler kendisini severdi. yani ortalama türk futbolcusundan daha çok eğitime önem veren bir futbolcu idi.

    ikincisi ayhan çocukları ile hep çok ilgili oldu. galatasaray’da oynarken , florya civarında , jipinde çocuklarıyla görmek olasıydı. jipin arkasında , iki sarı kafa çocuk, çok sevimliydi ve dikkat çekiciydi. muhtemelen gezdiriyordu, veya anaokuluna getiriyordu/götürüyordu. hiçbir başka futbolcuyu o zamanlar çocuklarıyla görmedim. arda’yı terlikleriyle cafe’de, diğerlerini alışveriş merkezinde, kebapçıda, şurda burada gördüm ama kimseyi çocuklarıyla değil. uzun ladın kısası, bu adam çocuklarıyla son derece ilgili idi.

    yıllar sonra , taşındıkları başka bir muhitte , kendi oğlumu bir arkadaşının doğum günü için bir siteye bıraktım. ayhan da burada oturuyormuş meğerse. akşam üstü almaya gittim.
    ne yaptınız? dedim oğluma
    pasta yedik . sonra maç yaptık çimlerde minyatür. bir tane çocuk vardı, perişan etti bizi. babası eski futbolcuymuş galatasaray’da . çocuk çok iyi , futbolcu olur o dedi. anlaşıldı ki
    küçüğü efe olan , hadi maç yapalım deyip ikna etmiş bizimkileri perişan etmiş ki benim oğlum da iyi kötü oynardı, temel eğitimini almıştı.

    demem odur ki , yalnız bir iş gibi değil, ama bir oyun gibi, eğlence gibi sunabilmiş futbolu oğullarına . çocukları seviyor bu oyunu, zevk alıyorlar.

    oğlu olan, ayhan’dan çok daha yaşlı, önceki jenerasyonlardan çok ünlü başka bir futbolcuyla konuşurken demişti ki kendi oğlu için: “ yeteneği de var, fiziği de var , ama topçu olmaz bundan çünkü doymuş. futbolcu olmak için gariban olmak lazım, zorluk çekmek lazım .”

    eskiden böyleydi belki , doğru, ama artık değişiyor. artık çok fundemental ve teorik bilgi lazım.
    tabii beslenme ve diğer olanaklarda tam olmalı . ve tabii , ailenin desteği ve fedakarlığı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın