• 103
    2-1 kaybettiğimiz hazırlık maçı. adı üstünde bir hazırlık maçı. biz de bu maçta bazı notlar aldık.

    öncelikle okan hocanın oynatmak istediği oyun felsefesini az çok görmüş olduk. hoca ne olursa olsun hücuma yönelik bir oyun istiyor. diziliş olarak da 4-2-3-1 ana hedef olarak göründü. bunun dışında 4-4-2 benzeri oyunlarda göreceğiz.
    ama bu varyasyonları hep hücum oyuncuları ile göreceğimiz de belli oldu. zira dünkü oyunun son bölümünde bir süre diagne, gomis, eren, oğulcan'lı bir dörtlü izledik.

    dikkatimi çeken en önemli hususlardan birisi de hocanın orta sahada çift ön liberodan vazgeçmemesi oldu. sanırım bu hücumcuların arkasının güçlü olmasını istiyor. okan hocadan terim'in tek ön liberolu 4-1-4-1 diğer adıyla 4-3-3 dizilişlerini göreceğimizi sanmıyorum.

    oyuncuları da tek tek değerlendirirsem;

    okan; bildiğimiz okan. bence iyi kaleci ama en büyük sorunu özgüven. özgüvenini kazandıkça formu yükseliyor. yedek klaeci olarak okan'dan beklentim maalesef fazla değil. okan sürekli oynadıkça özgüveni yerine gelip form tutuyor.

    omar; bu sezon yeri garanti isimlerden birisi. oldukça iyi buldum omar'ı.

    emin: çok beğendim. fiziği bayağı ilerlemiş. özgüven kazanmış. pozisyon bilgisi zaten iyiydi. ve daha da önemli topu oyuna sokmadaki başarısı hoşuma gitti. doğru paslar yaptığını eklemem lazım.

    abdulkerim; bana fena görünmedi. özellikle ilk yarıda marcao varmış gibi hissettirdi. ama karşısındaki genç ve hareketli bir santrfor onu biraz fazla zorladı. bu arada nedense bir gurup seyirci alındığından bu yana oyuncu gömme hevesi içinde buna anlam veremedim.

    aanholt; zaten beğendiğim bir oyuncuydu. bu sezon daha da faydalı olacağını düşünüyorum. bana okan hoca onu biraz daha farklı kullanabilir gibi geliyor.

    aytaç; galatasaray'ın oyuncusu değil.

    taylan; maalesef her gün daha kötüye gidiyor. zaten çift ön libero oynamayı hiç başarabilen bir oyuncu değil. dün akşam orta sahasız oynadık desem yanlış olmaz.

    morutan; torrent bu çocuğa çok zarar vermiş. özgüveni yerle bir olmuş. kötü oynadı demiyorum. bence iyi oynadı sağ çizgide kalmayıp sürekli içeri girdi ve pas istasyonu oldu. emre akbaba'yı çok rahatlattı. onun sayesinde emre daha rahat oynadı. ikinci yarı morutan çıkınca orta saha hakimiyetimiz patlayan lastik gibi sönüverdi.
    özgüven konusuna gelirsek; 1-2 pozisyonda dikkat ettim morutan topu bacak içine aldı çalımı attı boşa çıktı ama şut atamadı onun yerine garanti pas vermeyi seçti.

    emre akbaba; maçta da yeterince övdüm. özellikle çok iyiydi.

    emre kılınç; sezona hazır. rotasyonda fayda verir.

    oğulcan; bana fena görünmedi. çalışkandı. geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiraya verilmesi bence çok anlamsızdı.

    ömer bayram; oyuna girmesi ile orta saha hakimiyetimiz sona erdi.

    hamza; çok özel bir oyuncu. çok beğendim. sezonun sürprizi olamaya aday. oyuna girer girmez sağ içten topu ayağına alıp dikine içeri girmesi bir an gözüme babası ayhan'ı getirdi. babasından da fazla bu çocuk. üstüne işleyip gümüş gibi parlatılmalı.

    ali turalp;17 yaşında bir çocuk. onu da çok beğendim. sağ bekte hızlı ve istekli bir görüntü verdi. gelecekte o da faydalı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın