resim
Ali Turap Bülbül
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:19
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 28
    kendisinin kariyeri %80 ihtimalle anadolu’da geçecektir. %10 avrupa görür, %10 da galatasaray’da rotasyon oyuncusu olur.

    şimdi ben ofsaytlanacağım ama söyleyeyim: galatasaray sözlük’teki altyapı fetişi derince incelenmesi gereken bir konu. bizim altyapımızın sorunu hiçbir zaman oyuncularımızın yeteneksizliği olmadı. bizde her zaman cevherler mevcuttu ancak iki temel sebepten bu oyuncular asla profesyonel seviyeye uyum sağlayamıyorlar. birinci sebep, fiziksel yetersizlikler. açıklamama dahi gerek yok sanıyorum. ikinci sebep de mental yetersizlikler. bu çocukların çok büyük kısmı ingilizce bilmez, parayı bilmez, önüne bir kontrat düşse ne yapacağını şaşırır, birçoğu disiplinden uzak ve avrupa’daki yaşıtlarına göre daha az çalışkan. ali turap da çok büyük ihtimalle onlardan biri.

    yahu ben bizim taraftarı anlamıyorum. u17 dünya kupasında ingilterelere fransalara sahayı dar eden 1999-2000 jenerasyonumuz vardı. ülke futbolunun geleceğini değiştirecekti bunlar. içlerinden vasat üstü seviyede futbol oynayan 2 kişi var: ozan kabak ve yunus akgün. birisi avrupa’da hiçbir yerde tutunamadı, muhtemelen 25’ine doğru türkiye’ye dönecek. diğeri de 2022-2023’te ilk kez galatasaray seviyesinde as oyuncu olarak kendisini göstermeye çalışacak. geri kalanları tarsus idman yurdu’nda falan oynuyor.

    ali yavuz kol için burada tahminen 500 entry vardır, keçiörengücü’nde oynayamadı geçen sene. mustafa kapı kayıp, bartuğ elmaz kayıp, ışık kaan arslan ortada yok, emin bayram ptt 1. ligden yukarısında sırıtacak halde.

    galatasaray altyapısından çıkan en son sağ beki düşündüm aklıma gelmedi. sabri falan herhalde. boşuna ümitlenmeyin ali turap için. olması çok düşük bir ihtimal, keşke olsa, ama büyük ihtimalle kendisi de fiyaskolar zincirine katılacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın