• 100
    2022-2023 sezonu öncesinde kulübü kayyuma iten transfer politikası.

    30 yaş üstü oyunculara 3'er milyon €'dan 4'er yıllık kontrat önermeler görüyorum. abartmıyorum bu oyuncuların 2023 ocakta ayrılmaları için yalvaracağız çünkü kur trendi bunu gösteriyor.

    ayranı olmayan kulüp tahtırevan ile gezmeye çalışıyor. bizim maaş bütçemizi 20 milyon € altına çekmemiz şart. bakmayın o cüzdan sallayanlara, taşıma su ile dönecek bir değirmen değil futbol. kendi kendine yeten bir takım olmamız şart.

    hangi hükümet gelirse gelsin batmamıza izin verilmez deniyor ya iyice çıldırıyorum. bizim derdimiz a partisi b partisi değil neden bir siyasi partinin önünde el pençe divan duralım. galatasaray'ın fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür olmalıdır. galatasaray'ın tek ve gerçek geni budur.

    konuya dönersek, bir iki +28 yaş oyuncu ile anlaşmak genç oyuncularımıza yardımcı olacaktır. ancak gidip de 30 yaşındaki oyuncuya 3 milyon € maaş 4 yıllık sözleşme vermezsin. umurumda değil oyuncunun ne kadar iyi olduğu, uzun yolda zarar ettirecek. oyuncu 27-28 yaşında olur 32'sine kadar imzala. 34'üne kadar oyuncuya kontrat vermeler, cenk ergün burayı katar ligi sanıyor herhalde.

    bu arada tecrübeli oyuncu alınacaksa da bunun bölgeleri bellidir: kaleci, stoper, regista*. bu üç bölge hariç alınacak 28 yaş üstü oyuncu elinde patlar.

    bu transfer döneminde yapılacak hamleler çok basitti. bir b2b orta saha al, bir kendini kanıtlamış pivot santrfor al, bir tane tecrübeli regista al, kapa transferi. marcao giderse yerine sol ayaklı yabancı stoper yapıştır. nelsson giderse yerine ozan kabak'ı yapıştır. kerem giderse yerine trezeguet'i yapıştır, mostafa mohamed giderse yerine halil dervişoğlu'nu yapıştır. abdülkerim bardakcı, kazımcan karataş, umut bozok gibi ligde atılım yapmış genç oyuncular ile kiradan dönen yunus akgün, emre akbaba, batuhan şen, okan kocuk gibi isimler ile kadronu tamamla devam et.

    "yarışmacı kadro", "galatasaray'a yakışacak kadro" gibi dışı süslü içi zehir dolu sözler ile taraftar kandırılıyor. ndombele'ler, gueye'ler, talisca'lar, isco'lar havada uçuşuyor. galatasaray taraftarının akl-ı selim kısmını temsil eden galatasaray sözlük yazarlarına sesleniyorum, gelin bu çılgınlığa bir son verelim. bizi bataktan çıkaracak yol belli. bonservisi gerekirse yüksek tutup vadeye bölmek, maaşı minimumda tutmak. bakın cicaldau tutmaz marcao tutar, mohamed tutmaz nelsson tutar. doğru yol bu. sakın küme düşeriz korkusu da yaşamayın, nihat özdemir dönemi gibi bir dönem daha yaşamayız. bizim kadro kalitesi ya da teknik direktör gibi bir sorunumuz yoktu, hakemler prim almak için sahada kesip doğruyordu bizi. bir daha yaşanmaz, yaşanırsa gelin hep birlikte tepki verelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın