aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 71
    türkiye'de bütün taraftarların hayalini kurduğu ileri uç oyuncu profili. özellikle galatasaray sözlükte bu durum hat safhada.

    2022-2023 sezonuna girerken de büyük takımların hemen hemen hepsi bu tarz ileri uç oyuncusu bünyesinde bulundurmak istiyor. trabzonspor'da bu tip cornellius var. bjk hocasının isteği doğrultusunda weghorst'u transfer ediyor. okan hoca'nın da bu tarz bir forvet isteyeceği çok açık.

    işin ilginç kısmı, başka liglerde bu ileri uç elemanları çok fazla tercih edilmezken, bizim bunu en önemli oyuncu durumuna sokuyor oluşumuz. belki de şuan avrupa'da en iyi pivot santrfor oyuncusu haller'dir. onun da kariyerindeki en büyük takım ajax. hatta haller'in çoğu özelliği komple forvet oyuncularına daha çok benzemektedir. alan açabilir, deplase olur gibi. buna rağmen avrupa'nın büyük takımları haller'i tercih etmemektedir. mesela, liverpool son maçlarında mane'yi en ileri uçta değerlendiriyordu. mitrovic alt ligde oynarken, weghorst ligin en kapalı savunma yapan takımların birinde oynadı. yani liverpool ve büyük takımların, ya da modern hocaların bu tarz forvet kullanmama sebebi, yokluk değil, tamamen tercih olduğu çok açık.

    bu verilere rağmen bizler de kesin olarak bu tip bir forvetin olmasını gerektiğini savunuyoruz. ben de ligde hemen başarılı olmak için böyle bir oyuncuya ihtiyaç duyduğumuzu düşünsem de, bu düşüncenin sürekli değil anlık başarılar getireceğini düşünüyorum.

    aslında işin ilginci ve komik kısmı ise, bizi modern futbola yaklaştırmak için uğraşan kişileri zamanı geçti diyerek, modern olmamakla suçlamak.

    2022-2023 sezonunun ismi eyşan sezonu olmazsa, önerim, pivot santrfor sezonu olsun. bizler de sürekli uzun topların oynanıp ön alanda baskı yapılan maçları izleyerek futbola doyalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın