• 3
    piyasalardaki manyak oynaklık sebebiyle bir önceki sezon fiyatına da çıksa, iki katına da çıksa, üç katına da çıksa maalesef şaşırtmayacak olan kart. bir maç için x lira verilir mi diye düşünürken diğer yandan da x liranın maç bileti hariç hiçbir ürün alamadığını acı acı fark ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. bu cümle bile x lira kalıbıyla yazıldı çünkü o x lira limiti de günden güne değişkenlik gösteriyor.

    tabi kulüp tarafından bakınca da öyle ya da böyle anlam ifade eden bir gelir bırakması gerekiyor kombinelerin. entry tarihi itibarı ile euro kuru 18, dolar kuru 17 liranın üzerinde seyrediyor. 2020-2021 sezonu öncesi çıkan kombine fiyatlarının aritmetik ortalaması 3800 lira civarındaydı. çok bakkal hesabı gidersek 9 kategorinin eşit dağılımla satıldığı 36 bin kombinelik bir satıştan 136 milyon lira civarı bir gelir elde ediliyor. bu para da 8 küsur milyon euro veya dolar edebiliyor en fazla.

    argo tabir olacak ama iki ucu boklu değnek gibi görünüyor. avrupa geliri yok, yayın geliri desen lira bazında artarken döviz bazında üçte hatta dörtte birine inmiş. absürd bir sponsorluk ya da bir formülle el altından aktarılacak para hariç geriye kalan tek şans kombine bilet. orda da mevcut fiyatları değiştirmemek gibi "damping" ile eşdeğer bir hareket yapılsa bile gelecek para 2 tane eli yüzü düzgün futbolcunun bonservisine ancak yetecek seviyede. bu bakımdan dişe dokunur hale getirilmeye çalışılsa da hakikaten alabilecek insan bulmak zorlaşacağından elde patlaması çok olası.

    izleyip göreceğiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın