• 436
    https://twitter.com/.../1527541566298013697

    --- alıntı ---

    dün, euroleague ceo’su jordi bertomeu, avrupa’dan dokuz gazeteciyi kahvaltıya davet edip bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. notlarımı paylaşmak istedim. gelecek sezonki özel davetiyeler (wild card) için ispanya, adriyatik ligi ve türkiye’den adaylar olduğunu söyledi.

    türkiye’den aday = eurocup finalisti frutti extra bursaspor. fakat bertomeu, euroleague için minimum bütçe şartının 7 milyon euro olduğunu söyledi. bugünkü kurla yaklaşık 120 milyon lira. gerçekçi olmak gerekirse, bursa’nın sürekli bu bütçelere çıkması neredeyse imkansız.

    euroleague’in davetiyeleri için en önemli adaylar, tahminimce valencia ve adriyatik ligi’ni kazanmayan takımlardan biri. öte yandan bertomeu, eurocup formatının gelecek sezon da bu şekilde devam edeceğini ve katılım için minimum bütçe şartının 2.5 milyon euro olduğunu söyledi.

    bertomeu, 2023 final four’unun gelecek sezonki ev sahibiyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini, daha önce yapılan açıklamaları doğrulayarak türkiye’nin de adaylardan biri olduğunu söyledi. f4 istanbul’da olursa, kapasite sebebiyle sinan erdem’i tercih edeceklerini vurguladı.

    bir soru üzerine ilginç bir açıklaması oldu bertomeu’nun. yenilenen santiago bernabeu stadının inşaatı bitince, stadyumda f4 düzenleme fikrini değerlendirdiklerini söyledi. yıllar önce amsterdam’da johan cruijff arena’da yapma fikrinin olmuş, fakat ekibi bu fikri onaylamamış.

    jordi bertomeu’nun verdiği şaşırtıcı bilgilerden birisi de, ortalama bütçe konusuydu. buna göre euroleague’de mücadele eden takımların ortalama bütçesi 24 milyon euro. euroleague’in bu bütçelere yarattığı kaynak ortalama %13 seviyesinde. bunu arttırmayı hedefliyorlar.

    en önemli projelerden birinin salary cap (maaş kısıtı) uygulaması olduğunu söyledi bertomeu. hedefleri maaş toplamının, takımların bütçesinde %60-65 civarında olması. şu anda %150 harcayan takımlar var ve bu şekilde devam etmek istemiyorlar.

    --- alıntı ---

    gelecek sezon fiba'nın bünyesinden çıkar ve 7 milyon euroluk bütçe vadedersek katılabileceğimiz organizasyon. camianın içinde bulunduğu durum itibariyle katılmamızı pek mümkün görmüyorum ama az da olsa bir ihtimal var gibi görünüyor. türkiye'den (halihazırda euroleague'de olan anadolu efes ve fenerbahçe beko hariç) bir takım 7 milyon euroluk bütçeyi denkleştirebilecekse o takım galatasaray'dır ve euroleague geçmişi, eurocup şampiyonluğu, kulüp kültürü, seyirci desteği vs. faktörler de masada elimizi güçlendirecektir.

    edit: tweet'i ve altındaki yorumları tekrar okudum ve sanırım yanlış anlamışım, türkiye'den tek aday frutti extra bursaspor. bütçeyi denkleştirirlerse alınma durumu sadece onlar için geçerli. yine de 3 tane wild card'ın verileceği bir senaryoda bütçe taahhüdü veren bir galatasaray'ın az ya da çok şansı olacaktır diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın