resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:62
Uyruk:İspanya
  • 2899
    --- alıntı ---

    türkiye'de hep motivasyondan konuşuluyor, hiç taktikten konuşulmuyor. bu ilginç. galatasaray'ın teknik direktörü için de oyuncusu için de motivasyonun içinden geliyor olması lazım.

    --- alıntı ---

    türkiye'de hiç olmadığı kadar futbol konuşulmuyor. türkiye'de mülteci sorunu, enflasyon, konut fiyatları konuşuluyor zira, insanlar futboldan hiç olmadığı kadar uzaklaşmış. bu bağlamda düşünürsek olabilecek en şanslı dönemde geldi. doların 3-4 lira olduğu insanların refah içinde olduğu bir tükiye'ye gelseydi şuan çok acayip şeyler duyuyordu muhtemelen. kendisinin türkiye'de ne konuşulduğu konusunda en ufak bir fikri yok. motivasyon burada hiç bir zaman konuşulmaz, varsa övülür geçilir. motivasyon konuşmak birilerinin fatih hocanın başarılarına gölge düşürmek için bir tarafından uydurduğu bir argümandır. aynı motivasyon konuşmalarını nuri şahin de yapıyor ama nuri ile ilgili taktik konuşuluyor. çünkü nuri henüz bir başarı elde etmedi. bi uefa kaldırsın batmaya başlar onun o motivasyon konuşmaları da.

    sen 5 kişi ile savunma yapıp 5 kişi ile gol arayacaktık, plan buydu demiş adamsın. kapan 5 kişi şişir babel'e indir kerem'e sonra bişeyler yapsın diye dua et. bütün taktiğin bu, bununla ilgili taktik namına çok konuşulacak bişey de yok esasında. burada eziklenen tolunay kafkas'ın hikmet karaman'ın bile bundan çok daha iyisini oynatacağına da eminim. türkiye'de futbol konuşuyor, guardiola'nın çantasını taşımış, modern futbolla terleyen formaların çıkarıldığı soyunma odasının havasını solumul, maç sonu şöyle şöyle demedi vs gibi komik argümanlarla savunulan yapmadığı taktik dokunuşları görülen ve övülen yegane çalıştırıcı olarak taktik konuşulmuyor diye şikayet etmesi komik. taktik konuşulan ortamda 5 maç dayanamazdı, takımın kondisyonu arttı duran toplarda artık daha iyiyiz gibi komik argümanlar da görmezdik. 5-0-5 oynattığını bile fark edemeyecek kadar futbola uzak adamlar övdü kendisini zira...

    ben bazı açıklamaları tamamen yönetimden birilerinin kendisine verdiği sufleler nedeniyle yaptığını düşünüyorum. bu da onlardan biri. bu hafta maç önü ya da maç sonu konuşmana şunu da sıkıştır da bizim twitterdaki trollere argüman çıksın diyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın