• 67
    türkiye dışında bir ülkede, hatta türkiye'de trabzon dışında başka bir şehirde yaşansa "futbol terörü" diye gerilimli müzik altında günlerce televizyonda döndürülecek hadiselerin gargaraya getirildiği unutulmaz maç.

    adamlar yüzlerce kişi sahaya daldı, sonra dışarı çıktılar ve maç kaldığı yerden devam etti. bizim takımın taraftarına geçen sene pandemiden dolayı seyirci yasağı olan şampiyonluk maçına* girmeye çalışırken stadın 1 kilometre açığında biber gazı ve copla girişilmişti.

    efendiler sahaya hücum etti, sonra aynı hızla geri çıktı. yani aslında güvenliğin sıfır olduğu ayan beyan ortaya çıktı. ama maç kaldığı yerden devam ettirildi. hem de bir an bile bir tedbir alınması için duraksama olmadan.

    bu trabzon denen şehir ve taraftarı kendini hep mağdur gösteriyor ama aslında ezelden beri trabzon'da bu olaylara gereğinden çok müsamaha gösteriliyor. en basit örneği adamların volkan'a direk attığı maç istanbul'da olsa bütün kale arkası ters kelepçeyle tek tek çıkarılırdı staddan. ya da bizim taraftar bir maçta bu şekilde sahaya atlasa ortalığa dökülen biber gazından bütün marmara bölgesi etkilenirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın