• 15278
    galatasaray’ın adının geçtiği her yer güzeldir düsturu ile yeniden katılmaktan memnun olduğum sözlük. kurucusunu tanımıyorum ama gözlemlediğim kadarıyla iyi bir galatasaraylı, bu da yeterli benim için.

    sözlük ile ilgili de son zamanlarda dikkatimi çeken şey ciddi şekilde kutuplaşıldığı yönünde. bir kere artık yeniden konsolide olabilmeli zaten. bunun da yolu değerlerimize karşı, daha da önemlisi birbirimize karşı tahammülden ve saygıdan geçiyor.

    ismi galatasaray olan sözlükte fatih terim’i savunmak için terimci değilim ifadesi kullanmak çok acı verici bana göre. aynı şekilde algılara kapılıp, ezbere ve popülist cümleleri yazarak satışmaya çalışmak da çok acı verici. ortada var olan gerçeği çarpıtınca veya saptırınca o gerçek olmaktan çıkmıyor ki.

    şu an gelinen noktada benim gözlemim, hep bir yaftalama var. ve her yaftalamanın sonu ya da ucu fatih terim’e değiyor gibi. gerçekten ileri derecede rahatsız edici bir şey artık bu durum.

    sözlükte domenec torrent’ i eleştirmek, 3 sene önceki bir durumu övmek, enkaz kadronun(!) iyi taraflarını anlatmak, zamanında takımın haksızlığa uğradığını yazmak ya da fatih terim’i özlemek terime tapmak demek değildir. terimci olmak da kötü bir şey değildir. aksine tutkunu olduğun takıma sayısız başarılar kazandırmış ve aynı takımı senin kadar da sahiplenmiş bir efsaneye gereken değeri vermek tutarlılıktır. ha sen bir galatasaraylı olarak desteklemeyebilirsin, görüşüne saygı duyarım ama saygısızlığı, hakareti vs. kabullenmek ve buna çanak tutmak ben galatasaraylıyım diyen bir kişiye yakışmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın