• 550
    galatasaray’ın 30 nisan 2022 tarihli seçimli genel kurulu’nda başkan adayı olan isim.

    son 3 gün içerisinde halk tv, cumhuriyet tv ve habertürk tv yayınlarına verdiği röportajları izledim.

    özellikle futbol takımı teknik direktörü konusunda yaşanan karışıklıkları ve bilgi kirliliklerini gidermiş sabit bir söylem oturtmuş olarak görüyorum.

    1. olarak gönlünden geçen alman ekolü bilgisini “galatasaray ve türk futbolu en büyük dönüşümü jupp derwall ve sepp piontek ile yaşamıştır. derwall ilk geldiğinde antrenman yapmamızı istiyorsanız çim saha yapın diyerek dönüşüme floryadan başlamış ve yolun sonu altyapı vb. ilgi alakayla uefa kupasına kadar gitmişti. bizim böyle bir evrime ihtiyacımız var. mustafa hoca’yı, fatih hoca’yı ya da o dönem belirli bir kesim hocalarımızı, futbolcularımızı yetiştirip geliştiren ve planlı büyümeyi sağlayan bu akla duyduğum ilgi ve güvenden dolayı alman dedim ancak modele baktığınız zaman size altyapı ve antrenör gelişimi açısından evrim sağlayacak her türlü organizasyon gönlümden geçendir. yani bir üst ve lider aklı gelişime açık bizim ve kulübümüzün tanıdığı isimlerle harmanlayarak hem dönüşmek hem de çevremizle beraber gelişerek sistemli büyümeyi yakalamak istiyoruz.” şeklinde gayet açık ve net şekilde ifade etmiştir. buradan hareketle olası bir değişiklikte yeni bir feldkamp yeni bir derwall gibi yetiştirici öğretici ismi hakan balta, selçuk inan vb farklı bir isimle harmanlayarak devam etmek istediğini anlıyorum.

    2.si orta ve uzun vadeli hedefte torrent yok diyor. buradaki kısa vadeyi lig bitene kadar ya da tazminat sorununu hızla çözene kadar algılıyorum. çünkü net şekilde futbol planlamasını bir evrimleşme olarak niteleyen kişi kısa vadeyi ölçüt olarak kullanmaz. köprüyü geçene kadar torrent devam edecektir ancak koltuğa gelip tazminat sorununu ilk çözdükleri an güle güle diyecekleri kesin.

    3.sü sportif aş yk’sında cenk ergün’ü görevlendireceğini, ona bir bütçe vereceğini ve bu bütçe dahilinde teknik heyet ve oyuncu kadrosu planlamasında özgür bırakacağını ancak oyuncuların transferi için son kararı sportif aş transfer komitesinde yer alarak ve sunulan oyuncuları roi bedelleriyle ilgili verileri değerlendirerek ekipçe vereceklerini belirtti, değerini bulan oyuncuyu elimizde tutmadan çıkarmamız sarmaldan çıkmak için elzemdir ve yerini de yeni yatırımlarla doldurmak, kadroyu beslemek zorundayız dedi.

    4. avrupa’da pek çok kulübün altyapısıyla ilgilendiklerini bu kulüplerde yetiştirici olma öğretisinin bir numaralı opsiyonunun oyuncu ile birlikte ailesininde eğitiminden geçtiğini galatasaray’ın bu konuda zayıf kaldığı noktaları tespit edip sağlıklı bir kulüp-oyuncu-aile ve kümülatif gelişim sağlayacaklarını belirtti.

    5 avrupa’da özellikle pek çok genç oyuncunun 17-18 yaşında bizim 23-24 yaşındaki futbolcularımıza göre daha atlet olduğunu ve ezici bir fizik üstünlüğüne sahip olduklarını fransa özelinde örneğin afro kökenli oyuncuların genetik faktörleri dışında da olaya bakıp altyapıda bu handikapın giderilmesi için gerekli olan sağlıklı beslenme ve spor adımlarını atacaklarını belkide teknikten önce oyun bilgisi ve atletizm ile yetiştirilmenin daha kıymetli olduğunu belirtti.

    6 federasyon ilişkileri konusunda galatasaray’ın çizgisinin net olduğunu, bugüne kadar zeytin dalı anlamında pek çok adımlar attığını ve artık saygıyı federasyondan görmesi gerektiğini söyledi. ayrıca cumhuriyet tv yayınında siyasetin spora bu denli karışmasını doğru bulmuyorum biraz daha çemberin dışında kalmalılar, ama şu konuda söz veriyorum maçlardan sonra ben değil sportif aş sözcüleri konuşacak ve kulüp olarak da içini dolduramayacağımız arkasında durup mücadelesini veremeyeceğimiz hiç bir görüş beyanı ya da yaptırım-itiraz vaadinde bulunmayacağız dedi.

    tüm bu yorumlar ışığında cenk ergün’ün sportif aklının bankalar birliği anlaşmasına düzenli olarak riayet edeceğini belirten eşref bey ile harmanlanarak daha çok ümit vaat ettiğini belirtebilirim. eşref bey cenk ergün’ün bazı yönlendirmelerine kulak vermiş daha akıllıca konuşuyor.

    metin öztürk’ten ise ne yazık ki pek çok yayınını izlememe rağmen bu denli net ve vizyoner açıklamalar duyamadım.

    7 gün sonra kulüp için en hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın