• 36
    şikeyi aklama sezonundaki icatların bile yanında masum kalacağı deli zırvası. gerçi şimdi böyle konuşmamak da lazım, rica edilen makamdan ötürü yanlış anlaşılması muhtemeldir. ancak "fetöcü hakimlerin fenerbahçe'ye kumpas kurduğu" teranesiyle birkaç yıl içinde "hocaefendi"nin "terörist başı"na dönüştüğü olaylar dizisini bir potada eritince 2011-12 sezonundaki enteresan uygulamalar bile kabul edilebilir geliyor kulağa.

    pandeminin ikiye böldüğü sezondan sonra buyrulan "şampiyon şampiyon olsun ama küme düşme olmasın" şeklindeki saçmalık bile bundan birazcık daha mantıklıydı. "çok beğenilince devamını çevirmişler" hesabı, buna çok ses etmediler madem neden daha da saçmasını yapmayalım gayretiyle ortaya atılmış gibi görünüyor. hem pandemi hem de ertelenen avrupa şampiyonası nedeniyle sıkışan fikstürde herkes maç sayısını azaltmaya çalışırken arttıran tek ülke olarak bir rekora imza atmıştık zaten. şimdi de dünya kupası sebebiyle bölünecek sezon yeteri kadar sıkışıkken üzerine 6 hafta daha koyarak bu rekoru geliştirmenin peşindeyiz sanırım.

    normal bir ülkede bunun konusu bile olmaz. bir şekilde yürürlüğe konsa taraftarlar birlik olur maçları oynatmaz olay çıkartarak. bizde bu işler danışma ofisinden gelen ve tüm tribün liderlerinin icabet edeceği bir davete bakar. sesini çıkartan olursa da kendi stadında "kendi taraftarı"ndan tekme tokat dayak yer. normalde bunun yapılacağı ligin konuşulmasını geçtim, twitch yayınlarında böyle bir karecik içinde falan verilmesi gerekir en fazla.

    herkes de bol keseden atar bir daha bu lig izlenmez diye. oysa şikeyi aklama sezonu galatasaray tarihinin en unutulmaz şampiyonluğuna sahne olmuştur, 2011 sonbaharında "bu lige bir saniye bakmam yea" diyenlerin hepsi 12 mayıs 2012 akşamı sevinçten ağlamıştır. 2020 sonbaharında "bu fikstürle bu ligi kim ne yapsın" diyenler de 15 mayıs 2021 akşamı dualarla iki maçı takip etmiştir.

    gönül ister tabi ki böyle olmasın ama, çok da şey yapmamak lazım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın