• 71
    tedbir kararı kaldırılmış, seçim olması gerektiği tarihte olacak. aksi bir karar da beklemiyordum. sayın başkan burak elmas da büyük bir galatasaraylılık duruşu sergiledi, kendisine teşekkür ediyorum. galatasaray'ı mahkemelerde süründürmedi, sözünde durdu.

    seçim kararının en başta 87.22 değil de 28.1'den alınması ne kadar doğru bir karar olmuş bugün bunu anladık. mahkeme büyük ihtimalle seçimin hangi maddeden alındığına bile bakmadan tedbir koymuştu. genel kurulu iptal dahi etseler seçim kararını etkilememesi gerekiyordu, bu yanlıştan dönülmesi iyi oldu.

    --- alıntı ---

    gsk tüzük

    madde 28: olağanüstü toplantı,
    28.1) yönetim kurulu kararı,
    28.2) denetim kurulunun yazılı isteği,
    28.3) kaydı açık üyelerin 1/5 (beşte bir)'inin yazılı isteği üzerine yapılır.
    28.2 ve 28.3 fıkralarında belirtilen istekler üzerine yönetim kurulu en çok 21 (yirmibir) gün içinde genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırmak zorundadır.
    yönetim kurulu, genel kurulu toplantıya çağırmaz ise üyelerden birisinin başvurusu üzerine, mahalli sulh hukuk hâkimi duruşma yaparak kulüp üyeleri arasından 3 (üç) kişilik bir heyeti genel kurulu olağanüstü toplantıya3 çağırmakla görevlendirir.
    olağanüstü toplantı gündeminde toplantı istemini yapanların görüşülmesini istedikleri konulardan başka konu bulunmaz.
    olağanüstü toplantıda gündeme ilave ve değişiklik yapılamaz.

    --- alıntı ---

    görüldüğü üzere mali genel kurul'da gelen ibrasızlık ile ilgili yasal bir bağı yok bu seçim kararının.

    --- alıntı ---

    madde 87: yönetim kurulunun görev ve yetkileri şunlardır:

    87.22) genel kurulca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama durumunda, en geç 30 (otuz) gün içinde olağanüstü seçim genel kurulunu toplantıya çağırmak,

    --- alıntı ---

    seçim kararı bu madde gereği alınsaydı mahkeme tedbir koyup seçimi iptal edebilirdi, ancak 28.1 gereği yönetim kurulu kararıyla seçim kararı alınmıştı. boş yere gündem yapıldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın