resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 20768
    birkaç sene sonra muhtemelen başımızda olacak. kendisini seven de sevmeyen de bu duruma hazırlıklı olsun diyorum sadece.

    bana göre çok iyi bir teknik adam olacak. arda’nın allah vergisi bir yeteneği yok. iyi şut atamaz, hızlı değil, fiziksel olarak da hep dezavantajları oldu. yanlış anlaşılmasın, fazla kilosu falan değil sorun, vücut kitle endeksi bakımından dezavantajlı. omuzları mesela düşük ve dar, bacakları kısa. bu da maç içinde çabuk yorulmasına sebep olur. 3 kilo fazlası olsa bile 10 kilo almış gibi görünür. bunu da değiştiremezsiniz. omuz genişletmeyi çalıştırarak 1 2 cm genişletebilirsiniz anca. fazlası olamaz, insan doğasına aykırı.

    ama arda çok akıllı bir oyuncu. kapasitesini bilerekten oynadı hep. geliştirilebilir özellikleri varsa geliştirdi. kalli döneminde defans yapmayı, kayarak topu almayı öğrendi. rijkaard döneminde versatil oynamayı ve duran top kullanmayı öğrendi. sağ açıkta oynuyorum diye skibbe döneminde yaşamış olduğu sıkıntıdan dolayı sakal bırakan arda, birçok pozisyonda oynayabilen, lider oyuncu kıvamına dönüştü. milli takım bi ara onsuz pozisyona bile giremiyordu. simone zamanında gladyatöre dönüştü. simone’nin tahtaya ilk yazdığı isim oldu. dünyanın elit oyuncularından biri değildi ama bir dönem öyle oynadığı sezonlar vardı. dediğim gibi, kendi kabiliyetini hep bildi, geliştirilebilecek özelliklerini geliştirdi. ben mesela arda’nın saçma bi yerde, saçma bi top kaybı yaptığı bir maçını izlemedim. yetenek değil bu, futbolu aklıyla oynamasının eseridir ve göreceksiniz gerçekten iyi bir teknik adam olacak.

    umarım futbolculuk zamanında erişemediği efsanelik rütbesine teknik adam olarak erişir. tıpkı terim gibi…
App Store'dan indirin Google Play'den alın