aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Eren Aydın
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:21
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 82
    niğde anadolu’da güzel işler yapan futbolcu.

    altyapı ligleri ile profesyonel ligler arasında ciddi bir fark var. altyapıda estiren pek çok futbolcu profesyonel liglerde sönüp gitti. bu yüzden bazı futbolcuları böyle liglerde oynatıp görmek iyidir. niğde anadolu’yu bu açıdan faydalı buluyorum.

    insanlar bu konuda çok aceleci davranıyorlar bana kalırsa. dünyanın hiçbir yerinde altyapıdan çıkan bir futbolcu eğer çok üstün yetenekleri yoksa direkt a takıma alınmaz. genelde kiralanır ve gittiği takımda oynayarak gelişmesi ve maç kondisyonu kazanması istenir. özellikle de rekabetçi ve baskının yüksek olduğu takımlarda. yani herkes ozan kabak gibi arda güler gibi bir anda takıma bu kadar kolay adapte olamaz. mesela yunus akgün de gayet yetenekli bir adam. ilk zamanlar a takımda bolca şans da buldu ama istenen seviyeye gelemedi. özellikle oyun içi katkısının düşüklüğü çok eleştirildi. ancak adana demirspor ile geçirdiği iki yıldan sonra bambaşka bir futbolcuya evrildi.

    eren aydın için de kiralanması güzel oldu. altyapı liglerinde takılmak ya da bizim kadroda yedek durmak yerine gidip oynadı niğde’de ve goller attı. sert zeminlerde mücadele etmeyi öğrendi. önümüzdeki yaz kampına daha özgüvenli ve moralli gelecektir.

    belirtmek gerekir ki altyapıda kendisinin istatistiklerini yapan çok oyuncu oldu. kaçı bugün ligde oynuyor ona bakmak lazım. her futbolcunun piyasaya çıkması için doğru zaman vardır. herkesten 17 yaşında çıkıp a takım seviyesinde rahat rahat oynamasını bekleyemezsiniz. beklerseniz futbolcuya ve onu yetiştirirken verdiğiniz emeklere yazık edersiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın