• 504
    kendisinin mustafa cengiz yönetimine -başkanlık makamına- gösterdiği tavır benim için kabul edilemez olsa da o günlerden beri belli bir duruşu ve istikrarı olduğu şüphe götürmez galatasaray sk başkan adayı.

    daha önce de yazmıştım, hamamcıoğlu benim için galatasaray'ın "monşer" grubunu temsil ediyor. bu grubu tanımlamak gerekirse gelenekçi ve içe kapalı bir tarzları var. liseciler olarak da anılıyolar. genel olarak batı kültürüne yakın, kendini aristokrat gören ancak, taraftardan kopuk kişiler. mevcut siyasi konjonktüre uzak bir yapı bu. ancak kendi içinde tutarlı ve istikrarlı bir yapı.

    zaten hamamcıoğlu'na baktığımızda en başta söylediğim gibi kesinlikle net bir çizgisi var. popülist değil ve heyecan verici açıklamalardan ziyade galatasaray'ın çekirdek yapısını korumak üzerine beyanatlar veriyor. açıkçası pek çok açıdan tatmin etmese de, tutarlılık ve temsil kabiliyeti açısından hamamcıoğlu'nu metin öztürk'ün önünde konumlandırıyorum başkan adayı olarak. ama mutkaka cenk ergün'den ziyade (özbek zamanında yaptığı kallavi kontratları galatasaray bugün bile ödüyor) pazarlık ve oyuncu havuzu daha güçlü bir futbol aklına bırakmalı futbol şubesini. bence belmas'ın oluşturduğu mevcut düzeni ve staff yapısını bozmadan birkaç pozitif dokunuş yaparak takımın gençleşme hamlesini dengeli ve istikrarlı bir hale getirmeli. basketbol şubesini de tamamen profesyonel bir yapıya kavuşturarak erden timur'a emanet etmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın