• 44986
    "avrupa standartlarının üzerinde bir tesisimiz var. burada olmaktan dolayı hem ben hem ailem çok mutluyuz. burada bir ceza tahtamız var oyuncular için ve en fazla cezayı ghacha alıyor olabilir. hocalık dönemimdeki en büyük cezayı o yedi şu ana kadar. artık jenerasyon değişiyor. o yüzden insanları anlamak artık çok önemli. herkesin kendini doğrulayabileceği bir ortam oluştu. ben oyuncularımın sadece hocası değil onların yakını da olmaya çalışıyorum."

    "saha içi işin en kolayı. hocalık yapmak isteyen insan futbolu bir şekilde biliyordur. emre belözoğlu mesela, başakşehir'i izlerken büyük keyif alıyorum. aynı şekilde ömer erdoğan'ın hatayspor'u. ancak asıl önemli olan saha dışı. futbolcular tesise geldiği zaman mutlu olmalı. herkese samimi yaklaşmaya çalışıyorum. bir oyuncuyu neden oynatmadığımı yalan söylemeden anlattığım için oyuncular bana daha çok güveniyor. futbolun en önemli parçası futbolcular."

    "antalyaspor'a geldiğim zaman artık futbolu almanya dışında oynamaya karar vermiştim. ya türkiye'de yada amerika'da oynamak istiyordum. amerika'ya gitmeyi çok istiyordum ancak pandemi girdi araya. daha sonra ali şafak öztürk bana kendimi çok değerli hissettiren bir proje sununca antalyaspor'a geldim."

    "6-7 senedir teknik direktörlük hayalim vardı ancak antalyaspor'a teknik direktör olmak için değil futbolcu olarak gelmiştim. teknik direktörlük kararı almadan önce en çok danıştığım isim jürgen klopp oldu. tuchel döneminde de geçirdiğim sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalmıştım ve o dönemde taktik toplantılara girerek kendimi hocalığa hazırlamaya başladım."

    "taktik konusunda oyuncularıma sormam. taktiği ben ve ekibim belirler. oyuncular için en doğru sistemi bulmak bizim görevimiz. üçlü veya dörtlü savunmanın çok önemi yok. üçlü savunmanın çok büyük avantajları vardı. mesela fenerbahçe, vitor pereira döneminde bizim çok izlediğimiz bir takımdı. özellikle önde baskı konusunda onlardan öğrendiğimiz şeyler oldu. mesela bence trabzonspor'a karşı dörtlü savunma ile oynamak galibiyet şansını azaltıyor. üçlü savunmanın onlara daha ters geldiğini düşünüyorum"

    "fernando, çok emek harcadığımız bir transferdi. adını ilk duyduğumda inanmamıştım geleceğine açıkçası. ispanyolca bildiğim için ben görüştüm onunla ve hocalık kariyerimdeki ilk transfer oldu fernando. luiz adriano ile de ilk ben konuştum. o yaşta oyuncular genelde parayı tercih edebiliyor ve biz bu konuyu açık açık konuşup samimi bir davranış gösterdik. genç oyuncular için müthiş bir örnek luiz adriano."

    "maç maç gidiyoruz ve iyi bir form yakaladık. avrupa kupalarına gitmeyi tabii ki çok isterim. kötü gittiğimiz dönemi iyi ki yaşamışız diyorum çünkü tecrübe açısından bize çok şey kattı. türkiye'nin en iyi takımı şu an trabzonspor ve başlarında da çok sevdiğim abdullah avcı var. onları yendiğimiz maçta gösterdiğimiz oyun beni çok mutlu etmişti. maçtan sonra abdullah hoca, 'illa birisi yenecekse sen ol' demişti."

    "her teknik direktörden bir şey aldım. klopp benim için çok değerli. altay maçını kazandıktan sonra bizim maçın skorunu bana gönderip altına 'wow!' yazmıştı. hala irtibat halindeyiz. hocalığa ilk geldiğimde 15. veya 16. sıradaydık. klopp bana 'emin misin?' demişti. ben de ona bir hesaplama yaptığımı ve iyi yerlere geleceğimizi söylemiştim. şu an o yolda ilerliyoruz."

    "iletişim çok önemli. önce ingilizce bilmek zorundasınız artık. yabancı oyuncular bunu sizden bekliyor. fatih terim'in farklı bir aurası var. her büyük liderde olması gereken bir aura bu."

    "futbol çok hızlı gelişen bir sektör. antalyaspor'da çok mutluyum. 5 yıllık imzayı laf olsun diye atmadım. tabii ki benim de hedeflerim var. kupalar kazanmak, oynadığım takımlarda hocalık yapmak istiyorum. futbolcuyken sinan engin dönemi beşiktaş ile görüşmüştüm. galatasaray ile skibbe dönemi ve fenerbahçe ile de emre belözoğlu dönemi transfer için konuşmuştuk."

    "benden sonra gelen nesillerde türk milli takımı'nı seçmeyen oyuncuların benim milli kariyerimin önemli olduğunu düşünüyorum. mesut özil almanya'yı seçip çok başarılı oldu. benim ise milli takım kariyerim hiçbir zaman istediğim gibi geçmedi."

    "almanya'yı seçen arkadaşlarımıza saygı duyuyorum ancak benim için milli takım tercih yapabileceğiniz bir yer değil. ya türk'sündür ya değilsindir. stefan kuntz'un başarılı olacağını düşünüyorum. çok kaliteli bir kadromuz var. türkiye'nin bir turnuva takımı olması gerekli. biz 2002'de nasıl okuldan kaçıp maçları izlediysek, yeni nesile de böyle bir heyecan vermeliyiz.ülkeye katkı sağlayamadığımı düşündüğüm zaman milli takım'ı bıraktım. ben istediğim verimi hiçbir zaman milli takım'a sağlayamadım ancak ben milli takım'ı sevmediğim için değil katkı sağlayamadığım için bıraktım."

    "genç oyuncular için söylenen 'koruma' düşüncesine katılmıyorum. bizim onları geliştirmemiz ve buraya ait hissettirmemiz lazım. arda güler'i çok büyük keyifle izliyorum. o yaşta o olgunlukta oynaması inanılmaz bir şey. ben 18 yaşında dortmund'da kaptanlık yaptım, real madrid'de oynadım beni kimse korumadı. benim ailem değil bu insanlar."

    "real madrid'de ilk günümde çok ağır sakatlık geçirmiştim ve sürekli tekrarlayan bir sakatlıktı. real madrid'e girmek orada kalıcı olmak kadar zor değil. sakatlıktan sonra modric geldi ve zaten çok iyi bir transfer olduğunu hala görüyoruz. o dönemde keşke biraz daha sabırlı olsaydım diyorum."

    "uğurcan, altay, kerem, doğukan sinik çok farklı yeteneklere sahip oyuncuları. benim için ligin en iyi oyuncularından biri de konyaspor'daki hadziahmetovic."

    nuri şahin

    https://www.youtube.com/watch?v=Yog3XKsWv_s
App Store'dan indirin Google Play'den alın