• 49
    ülkemizin 55-60 milyonluk bir kesimini vurgulayan söz öbeği.

    futbol taraftarı özelinde bizim oralarda bir laf vardır hep o gelir aklıma;

    --- alıntı ---
    ayı, yavrusunu severken öldürürmüş.
    --- alıntı ---

    bizlerin futbol ilgisi biraz buna benziyor. sevmekle, onu boğacak kadar sıkıca sarılmanın aynı şey olduğunu düşünüyoruz. tipik akdeniz özelliği olsa gerek. bu sebeple de manipülasyona, istikrarsızlığa, kaosa ve kamuoyu nezdinde büyük sorunlara hep gebeyiz.

    bir yaranın kabuk bağlaması için bırakmak gerek. biz kabuk bağlayan yarayı her gün kaşıyoruz. bir hastalığın iyileşmesi için doktor gerek biz her tedavi metodunu üç gün içinde reddediyoruz. kan alan hemşireyi beğenmiyoruz, tahlil yapan laborantı beğenmiyoruz, reçeteyi yazan doktoru, doktorun önerdiği reçeteyi değilde anlaşmalı şirketin muadil ilacını satmaya çalışan eczacıyı beğenmiyoruz. - aslında sağlık sektörü üzerinden ne güzel tasvir yapılırmış ya futbolumuz için*- kendimizce haklıyız.

    sonra gidip iyileşmek istiyorum diye çırpınıyoruz. e müsade etmedik ki tedaviye, doğru ya da yanlış her şeye ne olduğuna bakmadan gak guk dedik. sonunda ne oldu?

    el birliğiyle öldürdük hastayı.

    artık bir şifacı, simyacı ya da büyücü gelmeden de * bu düzende toparlamak ne kadar mümkün? belli değil. enseyi karartmamak lazım ama ufuk öyle değil!

    edit: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın