• 1
    bulunduğu bölge ülkenin en gelişmiş ve en kalabalık bölgesi olmasına rağmen futbol bakımından çok gerilerde, taaa 1979'da kalmış olan futbol.

    marmara bölgesi'nin profesyonel liglerde birçok takımı var ama neredeyse hepsi türkiye'nin avrupa yakasında. trakya istanbul ve çanakkale'nin bir kısmı, tekirdağ, kırklareli ve edirne'den oluşuyor. bu şehirlerin takımlarının profesyonel olmaması ise trakya insanının şehir takımı destekleme olgusunu gerçekleştirememesine neden oluyor. trakya'daki istanbul dışında kalan illerde profesyonel liglerde mücadele eden kulüp sayısı sadece ve sadece 2. bunlar kırklareli'den lüleburgazspor ve tekirdağ'dan çerkezköy belediyespor. çanakkale dardanelspor ise anadolu yakasında kalıyor. edirne'nin maalesef profesyonel bir futbol kulübü yok.

    lüleburgazspor 1967'de kurulan bir kulüp ve trakya futbolunun en başarılı temsilcisi. 2500 kişilik stadyuma sahipler. kulüp tarihinin türkiye genelinde en çok ses getiren olayı 1979-1980'de türkiye kupası'nda önce beşiktaş, sonra fenerbahçe'yi elemeleri. çerkezköy belediyespor yine 1967'de kurulan bir kulüp. son senelerde 3 kez üstüste tekirdağ şampiyonu olduktan sonra ancak bu sezon başında 3. lige çıkabildiler. edirne'nin 57, kırklareli'nin 70, tekirdağ'ın ise 86 adet amatör kulübü var. 1995 yılında süper lige çıkmayı kıl payı kaçıran edirnespor, keşanspor ve uzunköprüspor edirne’nin, babaeskispor ve kırklarelispor kırklareli'nin, çorluspor ve tekirdağspor ise tekirdağ'ın amatördeki iyi bilinen kulüpleri.

    gerçek şu ki türkiye'de trakya gibi renkli bir bölgenin herhangi bir kulübünün süper lig'e veya üst liglere çıkmasıyla ortalık şenlenir. gerek halk, gerek de medya sayesinde futbolun sadece futbol olmadığı eğlenceli olaylar sayesinde bir kez daha anlaşılabilir.

    (bkz: trakya futbolunun gelişememe nedenleri)
    (bkz: trakya futbolundaki sorunlar)
App Store'dan indirin Google Play'den alın