• 513
    iki senedir barselona'da yaşıyorum, maç için istanbul'da stattaydım. barselona ile istanbul'u karşılaştırırsak spor kültürü olarak fersah fersah fark var. 17 yaşındaki oyuncu bizdeki 28 yaşında oyuncunun taktik disiplininin ve fiziksel kapasitesinin çok üzerine çıkıp futbol nasıl oynanır bizlere gösteriyor.

    kötü oynamadık evet. ancak kabul edelim ki adamlar oyunu domine ettiler hem ofansif hem de defansif anlamda. hucum hattına bitiricilik yönünde yapabilecekleri bir iki takviye ile barselona yine dünyanın bir numarası olabilir.

    biz aradaki farkı kapatabilir miyiz? bir nebze. ancak hiçbir zaman o seviyeye çıkamayacağız. bunu barselona'da yaşadığım sürede çok daha iyi gördüm. çünkü olay altyapı farkı değil. tamamen kültür farkı. çocuklar her gün barselona'nın o sporla iç içe yaşayan kültürüyle yoğruluyor. sahilde her gün hemen herkesin koştuğu veya yüzdüğü atmosferle büyüyorlar ve şehirde çoğu insan fit. öyle fit ki sahilde her 10 saniyede bir six packli genç görüyorsunuz. sizi bir de bizim sahillere alalım farkı göreceksiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın