• 193
    yine "sezonun en önemli maçı" yazılmaya başlandığına göre muhtemelen kaybedeceğimiz maç, zira ne zaman sıklıkla yazıldığını görsem mutlaka kaybederiz o maçı.

    bu maç özelinde bakmak ve gerçekçi olmak gerekirse elenme ihtimalimiz son derece yüksek. evet oradan iyi bir sonuçla döndük fakat ne olursa olsun rakip kadro kalitesi olarak bizim çok üstümüzde ve saha fark etmeksizin istediği skoru alabilecek kapasitede. yine de belli faktörlerin hepsinin aynı anda gerçekleşmesi durumunda az da olsa turu geçme şansımız var.

    ilk olarak turu geçmek için taktiksel olarak çok akıllı oynamamız gerekiyor, bu konuda açıkçası şüphem yok, hoca çok iyi bir taktisyen ve rakip takımı çok iyi tanıyor, o nedenle bu konuda hocadan ve taktiksel yönden bir sorunumuz olmayacaktır.

    ikinci olarak futbolcuların bugün hem efor olarak hem de yetenek olarak mevcut durumlarının çok üzerinde performans göstermeleri gerekiyor. en kritik faktör bu aslında, zira mevcut kadromuz yetenek olarak çok yetersiz. gol bulacaksak birilerinin şapkadan tavşan çıkartması gerekecek, elimizde bunu yapabilecek bir tek kerem ve feghouli var. eğer ilk yarı skoru koruyabilirsek 2.yarı mutlaka boşluklar oluşacaktır, burada kerem'in koşuları ve daha da önemlisi feghouli'nin pasları çok kritik olacak. o nedenle hem takımı ilk yarı daha dirençli tutmak hem de 2.yarı daha diri bir feghouli ile oynamak adına hoca feghouli'yi ilk 11 başlatmazsa açıkçası şaşırmam. bunun dışında kaleci, defans ve orta sahalarımıza düşen görevlerin zaten eksiksiz olarak yapılması gerekiyor, maalesef en ufak hatayı bile muhtemelen affetmeyecek bir rakiple oynayacağız.

    3.olarak taraftar desteğinin en yüksek seviyede olması lazım. bu konuda da çok şüphem yok ama stada genellikle ultraslan hakim olduğu ve seyirci maça ne kadar heyecanlı da başlasa bir süre sonra 15 yıldır bıkmadıkları "saldır galaaatasaray"a bağladıkları için o sinerjiyi yok etme ihtimalleri de bulunuyor. yine de top onlardayken-ki maçın genelinde öyle olacak- sürekli ıslık ve yüksek sesle baskı oluşturulacaktır. barcelona kadrosunda çok sayıda genç futbolcu bulunuyor,o nedenle bu tarz bir baskıdan etkilenme potansiyelleri de yüksek.

    4. olarak ise tabi ki şans. topun bugün bizi sevmesi lazım, kale direklerinin yanımızda olması lazım. yukardaki yazdıklarımın hepsi olsa bile yine de yetmeyebilir. bugün o şansa ve sinerjiye çok ihtiyacımız var.

    özetle çok zor bir maç bizi bekliyor, turu geçmemiz birden fazla etmenin birlikte kusursuzca işlemesine bağlı yani. bu da tabi ki düşük bir ihtimal ama futbol her sonuca açık bir mücadele, bu tarz maçları oynamışlığımız ve istediğimizi almışlığımız var. böyle bir şey yine yapılacaksa bunu yapacak takım da galatasaray'dır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın