• 757
    aralık 2010 yılında adnan polat ve adnan sezgin tarafından temelleri atılan oluşumdur. başında ise cüneyt tanman vardı.
    2012 yılında cüneyt tanman'ın tff'ye yönetici olmasının ardından yaklaşık 1-1.5 sene kadar ıskartaya çıkmış, fazla görev yaptırılmamış ekiptir.
    daha sonra emre utkucan'ın uzun uğraşları sonunda kendini fatih terim'e kabul ettirip hayalindeki görev olan scout şefliğine 2013 yılında başlamıştır.

    o dönem scout ekibine emre özcan, uğur ozan sulak, mustafa demirtaş gibi medyadan tanıdığımız isimler alınmıştır. hatta uğur karakullukçu'da listede olmasına rağmen kendisi gazetecilik ve yorumculuk yolunda ilerleyeceği için bu görevi kabul etmemiştir.
    anti parantez olarak eklemek isterim; uğur karakullukçu, mustafa demirtaş gibi basında yer alan kişilerin scout ekibini her zaman koruması, övmesi bu nedenden dolayıdır. erling haaland, hague haberleri hep bu şekilde çıkmıştır.

    çalışma sistemlerine gelince; herkesin bildiği üzere wyscout, instascout gibi sitelere abonelikleri var. football manager'dan, nette araştırdıkları wonder kid listelerinden vs bilgi alıp o oyuncunun performansından görüntüleri kesip biçip kısa bir video haline getirip o meşhur database'e koyarlar. bu videolardan dikkat çeken oyuncular fatih hoca ile izlenir ve bir sonraki aşama için onayı çıkan oyuncular için ise daha tecrübeli ve zamanında futbol oynamış kişiler son kararı vermek üzere oyuncunun canlı maçlarını izlerler. bu ekipte metin çekiçler, cihat aksu, necati ateş gibi isimler bulunmaktadır. onların verdiği onay sonrasında oyuncular mutlaka alınır.

    galatasaray'da scout olmak çok güzel, rahat ve kolay bir iştir.
    dediğim gibi araştırılan oyuncuların videosunu kulube bile gitmeden evinizin sıcaklığında video olarak yapıp sisteme upload edersiniz ki bu ancak günde 2-3 saatinizi alır ve ayda yaklaşık 10.000 - 15.000 tl'yi cebinize koyarsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın