resim
Nuri Şahin
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dortmund
Yaş:35
Uyruk:Türkiye
  • 1293
    uzun zamandır kendisi hakkında bir şeyler yazmak istiyorum ama fırsat olmuyor. öğle arası aklıma gelmişken doğrudan konuya gireyim.
    futbol oyunu basit ve uygulanan taktiklerde genelde benzer oluyor. yıllar önce herkes 3-5-2 oynuyordu sonra eskidi dedik 4-4-2 moda oldu şimdi yeniden 3-5-2 nin farklı formasyonlarını oynayan ve başarılı olan takımlar görüyoruz. aslında bunun nedeni daha farklı ama onun yeri burası değil konuyu dağıtmayayım.
    futbol takımlarında farkı (uç örnekler hariç) oyuncu kalitesi ve hangi taktikle oynuyorsanız oynayın "takım" olma belirliyor.

    diğer taraftan futbolcular için yapılan klişe bir değerlendirme vardır "bir oyuncunun koşu mesafesini çalışarak %50 bile artırabilirsiniz ama oyun zekası, oyunu okumak gibi şeyler yetenektir doğuştan gelir" aynı şekilde ben teknik direktörleri değerlendirirken önce liderlik özelliklerine bakıyorum bu çalışarak elde edilecek bir özellik değil.

    nuri şahin henüz 33 yaşında ve antalyaspor'da futbolcu rolünden teknik sorumlu rolüne zorunlu olarak geçiş yaptı ve çalıştırdığı oyuncuların çoğuyla yaş farkı çok az. bu haberi ilk duyduğumda geçici bir heves olarak gördüm ve 5 hafta sonra boşta olan bir teknik direktörü takımın başına getirirler dedim (ki benzeri malatyaspor'da adem büyük ile denendi ve beklediğim gibi oldu) ama nuri şahin bu işe gerçekten hazırmış.

    özetle nuri şahin'i herhangi bir maçta saha kenarında izlemenizi tavsiye ederim. oyuncuları ile iletişimi çok kuvvetli ve kendini takıma kabul ettirmiş durumda. taktik ve sahaya diziliş konusunda ise ortalamanın üzerinde bir anlayışı var. üç farklı dil biliyor ve real madrid görmüş bir oyunculuk kariyeri var.

    önümüzdeki yıllarda kendisini çok daha iyi yerlerde göreceğimizi düşünüyorum. müsait bir zamanda daha geniş değerlendirme yaparız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın