• 355
    maalesef sistematik sekilde pozitif ayrimcilik ve buna karsi gelisen tepkiyle irkcilik 20.yy basindakinden daha tehlikeli hale donusturulmek uzere.

    woke kulturu aslinda bu sistematik degisimin en ust noktalarindan biri. korkulmasi gereken durum ise; her etkinin karsit ve denk gucte tepkisi felsefesinden olusmus olan nefret.

    bunu niye anlattigima gelirsek, ukrayna'da son 8 yildir almanya gibi bazi ulkelerde de dikkat cekmis neo-nazi gruplarin varligini guclendirip, beyaz nato tarafindan destek gormesi bizi buyuk bir yikima surukluyor olabilir.

    rusya'nin yaptigi saldiri dogru degil, ancak sebebi bos degil. asil sorun ise abd'nin gozardi edilmesi icin ugrastigi sey, yani ayni orta doguda yillarca yaptigi gibi hukmetmek istedigi bolgedeki radikalleri silahlandirip, onlarin istedigini yapabilecegi bir siyasi iklim olusturmasi.

    2014'te secilmis hukumetin devrilmesi icin darbeye destek verip, darbe sirasinda azov battalion gibi neo-nazi gruplari silahlandirdi. bunu yaparken milliyetci ukraynalilara da ruslara karsi sizi savunuyorlar diye hikayesi yazildi. sonrasi malum, donbass ve cevresinde 20.000 sivil olduruldu, 2016'dan beri bircok aile donbass'ta yeraltinda yasiyor. maalesef putin'in istilaci yaklasimi, rusya'yi kotu adam yaparken nato uzerinden abd'nin yaptigi kirli isleri ve en onemli bu irkci neo-nazi gruplari hali altina atti.

    simdi korkunc bir tablo var olusabilecek. orta doguya musallat olmus taliban, hizbullah vs gibi bir cok orgut, nato silahlandirmasi sonucu ortaya cikmis orgut, bunu biliyoruz. aynisinin avrupa sinirinda, hem de aryan irk takintili bir orgut tarafindan yapildigini dusunun. 3. dunya savasi baslamayacak olsa bile avrupa sinirlarini bozacak bir irkci dalga gelmek uzere. bunun homofobik ve anti-semitik slavlardan olmasi da sasirtici degil tabi ki.

    nato'nun istedigi daha fazla musteri, bu kesin. ancak uzun suredir radikal islamcilarin akin ettigi isvec'i, rusya'nin surekli tehdit ettigi finlandiya'yi ve genel olarak iskandinav ve baltik ulkelerinin son halini dusunurseniz, bu irkcilik dalgasi bir cok yere, dusunebileceginizden daha guclu carpabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın