• 44829
    “burak başkan yönetime geldiğinden beri kadın üyelerin artırılması ve kulübe daha çok katkı sağlaması üzerine bir çalışma yapılmasını istiyordu. gündem tabii ki her zaman çok yoğun olduğu için bugüne kadar devam ettirdik; bu eğitimi ancak verebildik. ben toplumsal cinsiyet eşitliği kadın çalışmaları yapan bir galatasaray spor kulübü üyesiyim. dolayısıyla böyle bir eğitimi vermek için benden rica ettiler. kulübümüz bünyesinde bir toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu oluşturacağız. bu komisyonla birlikte kulübün beş yıllık stratejik planını oluşturup bununla ilgili bir takım dataların oluşturulması, projelerin geliştirilmesi ve daha eşit bir galatasaray olması için çalışmalar yapacağız. bugünün genel anlamdaki alt ayağı buydu.”

    galatasaray kulübü üyesi banu dalaman

    “yönetim olarak, galatasaray olarak banu hanıma teşekkür ediyoruz. her zaman diyoruz ki fikri hür, vicdanı hür, lider bir ortam yaratacağız. sürdürülebilir bir gelecek için, eşitlikçi bir ortamda olmak çok kıymetli. bunun da biz sadece bir toplantı, bir slogan ya da bir olay olmadığını düşünüyoruz. uzun soluklu, yönetimlerden çok daha uzun, sürekli olması gereken bir kurum politikası. galatasaray’a da bunun yakıştığını düşünüyoruz. o yüzden de banu hanımın belirttiği gibi toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bir komisyon kurulması, kısa, orta, uzun vadeli planların gerçekleştirilmesi ve bunun tüm galatasaray ailesini kapsayacak şekilde olması bizim için çok kıymetli. bu anlamda sertifika eğitimine yönetim kurulundan başladık. o yüzden de tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, özellikle başkanımıza teşekkür ederim. samimiyetle, yüksek katılımla, yüksek enerjiyle bu konuya eğiliyoruz. bu bizim için, galatasaray’ın geleceği için önemli olacak.”

    galatasaray yönetim kurulu üyesi başak karaca

    “banu hanım’a teşekkür ediyorum. kendisi aynı zamanda benim 120. devre arkadaşım. böylesine önemli bir konuda bizim yönetim kurulu sürecimizde bize bu büyük desteği vermesi çok önemliydi. türkiye'nin en büyük stk’sı galatasaray olarak üzerindeki büyük sorumluklardan bir tanesini gerçekleştirmemize fırsat verecek. bunu toplum içerisindeki eşitlik felsefemizin üyelerimizle, taraftarımızla tüm galatasaraylıları ve hatta türkiye'deki tüm vatandaşlarımızı kapsayacak bir felsefe ile bir doğuş yaratmasını, bütün yönetim felsefemizden idari felsefemize kadar farklılık getireceğini düşünüyorum. o yüzden ben kendisine tekrar teşekkür ediyorum. başkanımızın da vermiş olduğu bu fırsat sayesinde yönetim kurulumuzda bunları tartışır hale geldik. galatasaray yine bir ilki başardı. türkiye'nin en büyük stk’sı olarak bu çok önemli toplumsal konuyu gündemimize taşıdı. ilerlemesinin takipçisi olacağız.”

    yönetim kurulu muhasip üyesi burçak emre zorlu

    galatasaray spor kulübü'nün toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda daha etkin bir rol oynaması doğrultusunda gerçekleşen ‘toplumsal cinsiyet eşitliği yönetici eğitimi’ çerçevesinde gerçekleşen konuşmalar

    kaynak: https://www.galatasaray.org/...rceklestirildi/50470
App Store'dan indirin Google Play'den alın