resim
Rachid Ghezzal
Takım:Beşiktaş
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.82
Uyruk:Cezayir
  • 491
    2021-2022 sezonunda 29 maça çıkıp 2262 dakika süre almış ve bir tanesi penaltıdan 3 gol 1 asistlik katkı vermiştir.

    şu performansı bizde gösterse kellesi çoktan gitmiş olacakken beşiktaş taraftarı tarafından “asist yapıyor ama batshuayi atamıyor yeaa” diye savunmaya geçiliyor. bir hucüm oyuncusu sezonun neredeyse 4’de 3’ü geride kalmış ve yine neredeyse maç kaçırmamışken sadece 3 gole etki edebiliyor ve eleştiri gelmiyor.

    peki kendi mevkisinde olan bizim topçulara bakalım;

    olimpiu morutan kendisinin aldığı maaşın çeyreğini alıyorken bu sezon 28 maçta 1332 dakika süre almış ve 3 gol 5 asistlik performans göstermiştir. ayrıca ghezzal gibi penaltı golü yokken göztepe ve gaziantep’e attığı goller ile lokomotiv moskova ve kasımpaşa maçında yaptığı asistler tamamen bireysel yetenek ile gelmiş skor katkılarıdır. sosyal medyamıza bakınca morutan çöp oğlu çöp ilan edilirken ghezzal hala göklerde.

    hatta morutan’ı da boşverelim galatasaray taraftarının yolda görse bir kaşık suda boğacağı bir başka oyuncumuza bakalım. sofiane feghouli 26 maçta 1387 dakika süre almış ve 5 gol 3 asistlik performans göstermiş. yine morutan gibi penaltı golü yokken bireysel yetenek ile lokomotiv moskova’ya golü, marislya’ya asisti var.

    şimdi toplu halde sayılara bakalım;

    rachid ghezzal - 30 yaşında - 2.500.000 euro maaş - 2262 dakika - 2 gol (penaltısız) ve 1 asist

    olimpiu morutan - 22 yaşında - 600.000 euro maaş - 1332 dakika - 3 gol ve 5 asist

    sofiane feghouli - 32 yaşında - 3.850.000 euro maaş -
    5 gol ve 3 asist

    olimpiu morutan çöp ilan ediliyor, feghouli’nin kellesi isteniyor, ghezzal’a toz kondurulmuyor. bunların hepsinin sebebi tamamen algıdan ibaret. yetenekse en yeteneklisi feghouli. ghezzal şampiyon yaptıysa feghouli 2 kere şampiyon yaptı. fiyat performans ise en iyisi morutan. ghezzal 2.500.000 alıyorsa morutan 600.000 alıyor. bu yapılan algılar galatasaray’ı felaket derecede sıkıntıya sokuyor ama maalesef taraftarımız sonuçlarını anlamıyor. ve maalesef bu algıların en büyük sebebi yine bizim taraftarımız.

    benim yaptığım sayısal verilen aynısını pjanic-cicaldau üzerine yapın, aynısını vida-marcao üzerine yapın ve hatta batshuayi-mohamed ikilisi üzerinden yapın. yine aşağı yukarı aynı sonuç çıkacak. ama bu sayısal verilerden sosyal medyaya dönüp baktığınıza pjanic harikülade mükemmel kudretli orta saha olurken, cicaldau hagi’nin kazığı olacak. bunun en önemli sebebi biziz.

    bonus : radamel falcao sakatlıklardan dolayı 2 sene boyunca maç kaçırdığı için sürekli maaşı dilden dile gezerken beşiktaş’ın bu sene 7 milyon euro maaş ödediği ve topa dokunamayan ljajic, lens, nsakala ve douglas dörtlüsü kaç kere konuşulmuş bakın. ayrıca bu dörtlünün bonservis ücreti de 13 milyon euro. ayrıca geçen yıllarda yatarak kazandığı paraları söylemiyorum bile. douglas denen eleman imza attığı 2019 yılından beri maçlara çıkmıyor :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın