• 20
    2021-2022 sezonunda hem galatasaray, hem fenerbahçe, hem beşiktaş hem de başakşehir değiştirdi ve en olumlu etkiyi başakşehir gördü. bunun sebebi bana göre oyun planında ciddi fark olan bir teknik direktör tercih etmeleri.

    galatasaray'da yıllardır guardiola tarzında oynamayı çalışan fatih hoca gitti, guardiola'nın yardımcılığını yapmış domenec torrent geldi. benzer bir oyun planında devam etti ve olumlu bir etki göremedik.

    fenerbahçe'de, riskli bir hücum futbolu oynatan vitor pereira'dan sonra ismail kartal geldi ve daha dengeli bir oyun tercih etti ama olumlu bir fark yaratamadı.

    beşiktaş, genelde riskli bir hücum futbolu oynatan sergen yalçın yerine, önder karaveli ile devam ediyor ve oyun planında çok bir değişiklik yapmaktan öte futbolcuları motive etme ve özgüven kazandırma yoluna gitti ve olumlu bir etki de oluşturmadı diyemeyiz ama çok da fark yaratamadı.

    başakşehir ise, 2020-2021 sezonunda okan buruk yerine aykut kocaman'ı getirmiş ve ciddi bir şekilde küme düşme tehlikesi yaşamıştı. 2021-2022 sezonunda da aynen olumsuz tablo devam ediyordu ama emre belözoğlu geldikten sonra hem çok daha iyi bir oyun oynamaya başladılar hem de oldukça pozitif sonuçlar aldılar.

    bana göre biz de fatih hocadan sonra aynı oyun planında ısrar eden domenec torrent yerine, daha dikine ve sonuç odaklı bir oyun tercih eden (mesela, 2019-2020 sezonunda demba ba ve crivelli ikilisiyle 4-4-2 oynatan ve birçok maçı çok erken koparan okan buruk) bir teknik direktör tercih etseydik, başakşehir gibi olumlu bir etki görebilirdik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın