resim
Alexandru Cicâldău
Takım:Konyaspor
Mevki:On Numara
Yaş:26
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 1087
    galatasaray futbol takımında hoca değişikliğinden en fazla etkilenen oyuncumuz.

    6 şubat 2022 alanyaspor galatasaray maçı 'nda ve 23 ocak 2022 galatasaray trabzsonspor maçı 'nda ortalama 10,5 başarılı pas vermiş, ortalama 15 pas atmış oyuncumuz. bu rakamlar orta saha oyuncuları için çok çok düşük, ben de merak ettim, kaide'den cicaldau'nun 2021-2022 sezonunda 24. haftaya kadar olan pas sayılarını istedim. sağolsun beni kırmadı içerisinde toplam eyleminde bulunduğu,2021-2022 sezonunda oynadığı bütün maçları gönderdi.

    gelen grafik tam da tahmin ettiğim gibi çıktı. maç başına yaklaşık ortalama 50 pas yapan oyuncu 15'lere düşmüş. bu gerçekten çok büyük bir düşüş. zaten bunu rakamlara bakmadan da gözle görebiliyoruz.

    mesela 13 aralık 2021 sivasspor galatasaray maçı. bu maç bizim üreticilik olarak en kötü olduğumuz maçlardan bir tanesi. buna rağmen 65 pas atıp 55'tanesinde başarılı olmuş. 18 aralık 2021 galatasaray başakşehir maçı 'nda ise 42 adet pas atmış. bu maçlarda yaptığı toplam eylem ort. 80 iken, 6 şubat 2022 alanyaspor galatasaray maçı 'nda ve 23 ocak 2022 galatasaray trabzsonspor maçı 'nda ort. 40. özellikle puan kaybettiğimiz ve iyi takımlara karşı oynadığımız sivasspor ve başakşehir maçlarını referans gösterdim ki aradaki fark daha rahat anlaşılabilsin diye.

    ben bunun sebebini oynamaya çalıştığımız dizilim ve oyun planımızdaki değişiklerin etki ettiğini düşünüyorum. tabi oyuncunun psikolojik durumunu ya da covidden nasıl etkilendiğini bilmiyorum ama niye dizilimden dolayı olduğunu düşündüğümü anlatmaya çalışayım.

    galatasaray futbol takımı domenec takımın başına geldikten sonra takım 4-2-3-1 olarak dizilmeye başlandı. tabi maç içlerinde değişiklik oldu fakat ana plan bu gibi gözüktü. burada defans önü iki pivot berkan-taylan kullanıldı. bu oyuncuların psikolojisi ve yetenekleri çok iyi olmadığı için neredeyse merkezde hiç top alamadılar. oyunu beklerden kuracak planı da yapamadık. ayrıca kanat oyuncuları da çizgiye yapıştırınca, forvet oyuncularımız ve cica rakip defans ve orta saha oyuncularının olduğu kocaman bir alanda kaldı. bu oyuncular top alamadığı gibi top aldıklarında da kendi takım arkadaşını bulamadı çünkü kanatlar çok uzakta kalıp bekler de oyun kurulumu için orta sahaya giremedi. yani eğer kanatları çizgiye atıyorsan beklerin de o alanları kullanması gerekiyor ama ömer bayram'dan bunu beklemek benden uçmamı beklemekle aynı şey.

    bütün bunlarla beraber marcao- nellson ayakları iyi oyuncular olmasına rağmen hiç oyun kuramadık ve bütün topları forvete, merkeze şişirdik. mesela maçlarda babel'i beklerle eşleştirip, babel'e uzun oynasak daha iyi plan olabilirdi çünkü kanatta daha fazla oyuncuyla bulunabilirdik. mesela 6 şubat 2022 alanyaspor galatasaray maçı'nda alanyaspor babel'in önüne bir orta saha çekerek yaptığımız bütün pas planını anında bozdu. pas atamayınca da bütün oyuncularımız gibi cicaldau'da kötü bir gün geçirdi.

    bu oyun düzeninde bu şekilde oynamaya devam edersek değerini iyice düşüreceğimiz orta saha oyuncumuz. aslında tek yapmamız gereken yanına dripling'i pas arası, top alması iyi olan bir oyuncu koymamızdı. tabi yöneticiler o oyuncunun gereksiz olduklarını düşünmüşler. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın