• 2814
    şu anki sınırlanması ile bir önceki sınırlama arasında ciddi bir fark olan sayı.

    şöyle ki önceki sınırlama zamanı döviz kuru sabitti ve türk futbolcu döviz kontrat alıyordu. haliyle bizden 1.5-2 alan adam gideceği takımdan da bunu istiyordu ama hiçbir avrupa takımı bizim kadar salak değil.

    şu anki sınırdaki fark budur. bugün 1.5 milyon euro karşılığı lira verdiğiniz türk futbolcu 22.5 milyon liraya imza atacak (arka planda artık yıllık artışlar yapılmazsa, misal dorukhan toköz sözleşmesi gibi).
    diyelim bir sene sonra euro 20 oldu, haliyle bu futbolcu bir anda 1.1 kazanıyor olacak. bu da demektir ki avrupa kulüplerinin daha verebileceği paralar olacak.
    bu sebepten sınıra karşı da olsam (altyapı oynatma zorunluluğunun tam yanındayım. keşke iki futbolcu olsa) eskisi gibi zarar vereceğini düşünmüyorum. çünkü genel ülke durumunu düşünce döviz kurları ancak yukarı çıkacak ve verilen maaşlar 1-2 sene sonra döviz olarak daha az olacak ve fazla kazanmak isteyen futbolcu transfer yapmak isteyecek.
    buna ek olarak üç büyüklerin rezil ekonomik durumu sonrası eskisi gibi biraz parlayan adama para basamayacak durumda olmalarının da etkisi var. bu şekilde piyasa kafayı yemeyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın