• 44621
    “bu transfer sürecinde verilmesi gereken dizi kararlar oluyor. mevcut bir yabancı hakkı var. önümüzdeki sene bu yabancı hakkı 14’ten 12’ye düşecek. o yüzden mevcut kadromuzda bulunan yabancı oyuncularımız ve sakatlarımız var. tüm bunların düşünülmesi ve öncelikle eksiklerin giderilmesi gerekiyor. arkadaşlarımızla birlikte çok hummalı bir çalışma yaptık. burada teknik direktörümüz dome ile ve yeni danışmanımız luis campos ile birlikte gece gündüz çalıştık. burada galatasaray için öncelikli ihtiyaçları belirledik.”

    “son dönemlerde alışık olamadığımız ve kabullenemediğimiz bir lig sıralamasıyla karşı karşıyayız. buradan galatasaray mutlaka güçlü çıkacak. lig için yaptığımız önemli transferlerin de avrupa’da mücadelelerimizde katkı yapmasını istiyoruz. önemli eksiklerimiz olan noktaları belirledik. bunlardan bir tanesi kaleci. kaleci mevkisinde kaptanımız muslera’nın bir sakatlığı var. şubat sonu, mart başı dönecek gibi gözüküyor. o zamana kadar ligde çok önemli maçlarımız var. burada kaleci performansı çok önemli. tecrübeli ve burada fark yaratabileceği bir isme ihtiyacımız olduğu görüşünü arkadaşlarımızla paylaştık. 3-4 kaleci ile görüştük. kalecinin galatasaray’a katkısı, sezon sonuna kadar mümkünse bir maliyeti olmadan kiralamak ve muslera sakatlıktan döndükten sonra arkasında beklemeyi kabul etmesi önemliydi. sınırdan dolayı burada türk oyunculara da yöneldik. sezon başında kalecimiz okan kocuk giresunspor’a kiralanmıştı. giresunspor ile bir görüşme yaptık. maalesef onların da ligde bir mücadelesi var. okan kocuk’un onlara çok katkısı olduğunu öne sürerek okan’ı vermek istemediler. birkaç diğer türk oyuncuyla da görüştük. o sırada kulüplerinin bir kaleciden feragat etmeme, bazı oyuncuları da kulüplerinin bırakmama arzusu sebebiyle türk kalecilerde istediğimiz sonucu alamayınca yabancı, kaliteli kalecilerle görüşme kararı aldık. peña ile anlaştık. yardımcı kaleci antrenörümüzün uzun süredir birlikte çalıştığı ciddi anlamda pozitif referans aldığımız, ligde de bize pozitif etki edebileceğini düşündüğümüz bir kaleci. peña’yı bir ücret olmadan kiralık olarak transfer ettik.”

    “ondan sonra diğer eksiğimiz, herkesin 6 numara olarak telaffuz ettiği defansif orta saha alanında oldu. bu defansif orta saha eksiğini de dün şili bolivya maçında forma giyen şilili pulgar ile kapattık. çok deneyimli. fiorentina’da başarılı şekilde forma giymiş bir oyuncu. uzun gelişmeler sonucunda pulgar’ı ücretsiz olarak sezon sonuna kadar kiraladık. milli maçtan sonra resmi imzaların atılmasını bekliyoruz. hazır ve takımımıza katkı verebilecek bir oyuncu.”

    “diğer önemli eksik noktamız da mostafa mohamed’in afrika kupası’nda olması. onun dışında diagne’nin sakatlığı var. forvet noktasında ciddi etki yapabileceğini düşündüğümüz, ligimizi bilen bir santrfor arayışımız vardı. galatasaray’dan ayrılışı çok tartışılan, yeri bir türlü doldurulamayan, yerini doldurmak için çok ciddi maliyetler altına girilen gomis ile görüşüyorduk. çok alternatif görüşüldü. tüm bu alternatifler arasında takımımıza en uygun ve hızlı şekilde katkı verecek ve önümüzdeki sene alacağımız yabancı oyuncu kararlarını da riske etmeyecek bir isim arayışındaydık. önümüzdeki senenin planlarını da şimdiden yapıyoruz. birçok oyuncuyla görüştük. yüzde 50 planımız hazır. bunu zor durumda bırakmayacak transferler yapmaya çalıştık. gomis çok istekliydi. kulübünü çok seven bir oyuncu. yaptığımız görüşmede galatasaray’da bitmemiş bir işinin olduğunu söyledi. bu kadar istekli, kulbüümüzü tanıyan, ligimizi bilen, galatasaray taraftarının sevdiği bir oyuncuyu kariyerinin en olgunlaştığı zamanda bu mücadelenin içine katmayı istedik. böylece üç transfer gerçekleştirdik.”

    “omar’ın sakatlığı vardı. omar ile birlikte yabancı sayısı 15 idi. iki yabancımız sakat. hocamız omar’ın antrenmandaki performansını çok beğeniyor. gözü şu anda normal görüyor. çok önemli bir ameliyat geçirdi. galatasaray camiası olarak ona sahip çıktık. o da çok önemli bir oyuncumuz. antrenmanlarda çalışıyor. biraz maç eksiği var. hocamız omar’dan da faydalanmayı düşünüyor.”

    "aynı zamanda bazı oyuncularımızla kısa dönemde yol ayrılmak zorundaydık. yedlin, luyindama takımımızdan ayrıldı. tüm bunların aynı anda yapılması gerekiyordu. görüştüğümüz oyunculardan birisi ortalıkta çok dile getirilen gedson idi.

    menajerin bize ulaşmasına gerek yok. biz istediğimiz menajere ulaşırız. bir oyuncuyu istiyorsak biz onun menajerine ulaşırız. gedson taraftarımızın çok sevdiği, galatasaray’da bir süre forma giymiş bir yıldız adayı. bu kadro planlamamızda, yabancı planlamamızda ilk önce hızlı ihtiyacımız olan noktalara yöneldik. sınırsız bir yabancı hakkı yok. oyuncularımızla kontratlarımız var. gedson ile ilgili 22 ocak 2022’de benfica kulübü bir yazışma yaptık. benfica kulübü bizden 2 sezon için 1 milyon euro kira ücreti istedi. onun üzerine de 10 milyon euro teklif gelirse oyuncunun gitme hakkı, 7.5 milyon euro minimum satın alma hakkı içeren bir teklif verdi. 1.5 senelik bir kontrat bu. yaptığınız 1.5 senelik kontrat önümüzdeki 12 yabancılık kadro içerisinde bir oyuncu eksik karar verilmesi gerekliliğini doğuruyor. önümüzdeki sezonun bir kararı bu. görüştüğümüz oyuncularla ilgili opsiyonları açık bırakmak adına ilk önce bu üç oyuncuyu bitirerek transferi şekillendirdik. önümüzdeki sezon için vermeye hazır olduğumuz kararlar için opsiyonları açık bırakmak istedik. gedson’u isteseydik alırdık. önceliğimiz o olmadığı için bu oyuncuyu almama kararı verdik. şu anda ilgimiz yok.”

    “burada çok sıkıntılı bir durumlar var. bir takım sebepler dolayısıyla sosyal medyada taraftarlarımızın duygularıyla oynayıp onları yanlış şekilde yönlendirme amacı güden birtakım odakların çalışmaları var. bunların çoğuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. bunlara televizyonlarda galatasaray’la ilgili tek tasası olmayan, tek dertleri reyting olan ve üslupları son derece yakışıksız olan bazı yorumcuların hadsiz yorumlarının da katkısı var. bugün itibarıyla o yorumculara da hukuki ve resmi açıklama yoluyla. artık galatasaray’ı ağızlarına bu kadar basit şekilde reyting almak için kullanamayacaklar ve hadsiz sözler söyleyemeyecekler. burda olduğumuz müddetçe galatasaray’ın geleceğini korumak için mücadele edeceğiz. bu tür oportünist, galatasaray üzerinden başka hedefleri olan kişilere de bedeli ne olursa olsun izin vermeyeceğiz.”

    “dünden beri telefonuma küfürlü, hakaretli mesajlar geliyor. bunlar önemli değil. buraya gelirken görevin zor olacağını biliyorduk. galatasaray’ı geçmişte sosyal medya ile yönetmenin getirdiği nokta galatasaray’a çok ciddi borç mirası bıraktı. biz galatasaray’ı geleceğe kuvvetli şekilde taşımak için çok ciddi kararlar alıyoruz. burada hatalarımız da olabilir. makul eleştirileri iyi niyetle, galatasaray’a faydası olduğu için dinliyoruz. galatasaray’ın geleceğinin kurtulacağı, geleceğinin güvenle taşınacağı yer galatasaray spor kulübü yönetim kurulu masasıdır. üyelerimizin de sorunlarını dile getirecekleri yer bellidir. üye toplantıları yapıyoruz, genel kurullar yapıyoruz. divan kurullarımız var. burada dile getirebilirler. burada biz dinliyoruz, cevaplar veriyoruz. bu eleştirilerden üzerimize düşeni alıp galatasaray’ı iyi bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz. maalesef başka amacı olan insanlar var. bunlarla ilgili bir araştırma yaptırdık. sosyal medyada galatasaray yönetimini, galatasaray’ı çalıştırmama, bazı oyuncularımız üzerinde baskı kurma, bazı transferlerin olması için menajerle birlikte çalışarak, menajerlerin istediği oyuncuları galatasaray’ın alması için operasyon yapan, yasa dışı bahis hesaplarıyla ortak çalışan, elimizde belgesi olan hesaplar var. ufak bütçelerle, 10-15 hesapla galatasaray’ın geleceğini belirlemeye çalışanların elllerini bırakmayacağız. bununla ilgili hukuksal girişimleri yapmaya hazırız.”

    “transfer sürecinde arkadaşlarımız ışıtan gün, özgür kalelioğlu, nihat kırmızı gece gündüz çalıştı. onlara teşekkür ederim. florya’da da değişim var. altyapıda eski sistemimizde stratejik projemiz dahilinde birtakım pozitif hamleler oluyor. bunların da sonuçları ortaya çıkacak. büyük bir mücadele veriyoruz. camiamızın da bu dışarıda yapılan orantısız algılara bağımsız bir bakış açısıyla bakmasını rica ediyorum. üyelerimiz, taraftarlarımızın eleştirileri başımızın üstüne. galatasaray bugün normal bir zamandan geçmiyor. galatasaray’ın geleceğini kötü bir gelecekten kurtarma ve galatasaray’ı her türlü maddi manevi tehlikeden kurtarma mücadelesi veriyoruz. nezaketimiz yanlış anlaşılıyor. geldiğimiz günden bu yana galatasaray’ın böyle bir durumdan birlik olarak çıkabileceğini söyledik. bu birlikteliğe hizmet etmek adına kimseyi ötekileştirmemeye, kimse hakkında bir şey söylememeye, geçmişte yapılan hataları dahi dile getirmemeye çalışıyoruz. gelinen resimde maalesef şöyle bir görüntü var. geçmişte galatasaray’ın bu duruma gelmesinde hatalarıyla büyük payı olan birçok kişi, sanki o hataların içerisinde kendileri yokmuş gibi, o hataları yapmamışlar gibi yapıyorlar. bunlara da cevap vermesini biliriz. zor günler zor aksiyonlar gerektirir. galatasaray’ı tekrar birlikte geleceğe taşıma, bölmeme, geçmişten gelen bölünmüşlüğü bitirme irademizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

    “bu algıları, sorgulamaları yapanlar hesapların arkasına saklanarak değil, çıkıp resmi galatasaray organlarında bunu ifade etsinler. çünkü yalanı söylemenin maliyeti yok. bu yalanların kamuoyuna yayılması çok daha hızlı oluyor. bu yalanlara izin vermeyeceğiz. galatasaray spor kulübü ve yöneticileriyle ilgili terbiyesizce üslupla bu algıyı yaratanlara en sert şekilde yanıt vereceğiz. hem bunları kamuoyuna açıklayacağız hem de hukuki olarak en sert şekilde bunların türk futbolundan ve galatasaray’dan temizlenmesini sağlayacağız. galatasaray’ı bugünlere getiren bu insanlar oldu.”

    “menajerlerle ilgili bir konuya değinmek istiyorum. menajerlerle ilgili çok duyum ve dedikodu var. işini düzgün yapan menajerler de var muhakkak. çok fazla dedikodu var. bu dedikoduların birinde ispat varsa belgeleriyle bulsunlar, kendi yönetim kurulu üyelerim dahil olmak üzere hepsi hakkında suç duyurusunda bulunmayı, denetim kurulumuza denetlene yetkisi vermeyi taahhüt ediyorum. yeter ki bu yalanlar üzerinden kişilere itibar suikasti düzenleyerek galatasaray’ın geleceğini kurma çabasını bir kenara bıraksınlar. biz gereken sertliği göstereceğiz. gördük ki nezaket yanlış anlaşılıyor. üyelerimize söz vermiştim bundan sonra tüm menajerlik sözleşmeleri, geçmişte yapılan tüm menajerlik sözleşmeleri hangi oyuncu için ne kadar komisyon aldığını bütün kamuoyuna açıklayacağım. madem menajerler arası bir dedikodu müessesi var. menajerler üzerinden yöneticilere saldırma müessesi var. galatasaray’ın hesapları kitapları bellidir. bunları da kamuoyuna açacağım. bütün menajerlerin ne kadar ücret aldığı, hangi oyuncudan ne kadar komisyon alındığı bundan sonra bütün kamuoyu tarafından bilinsin. bundan sonra da yaptığımız bütün sözleşmelerde bu menajerlerin almış oldukları komisyonları ve oyuncuların tüm detaylarını açıklayacağım. o zaman bakalım ne tür dedikodular ve yalanlar üretecekler.”

    “bartuğ galatasaray’ın ciddi anlamda yatırım yaptığı bir oyuncu. öncelikle galatasaray spor kulübü olarak kendi sorunumuzu dile getirelim. galatasaray’ın bu kadar yatırım yaptığı bir oyuncunun kontratını son senesine bırakılmaması lazımdı. maalesef bugün menajerlik müessesinde yetenekli altyapı oyuncularına da musallat olmuş ve onları kazanacakları komisyon sebebiyle kulüp bağlarını koparıp, alacakları ufak bir komisyon için yurt dışına veya yurt içinde başka bir kulüplere götürme, yurt dışına götürüp türkiye’ye geri getirme gibi planlarla bizim genç oyuncularımıza dadanmış menajerler var. bunlara da bir son vereceğiz. özellikle ben bartuğ ve babası ile görüştüm. kendisi burada kalmak istemedi. menajerler zaten ikna etmişlerdi. 2-3 defa görüştük, başka arkadaşlarımız da görüştü. bartuğ bugün galatasaray tesislerinde kalıyor. galatasaray tesislerinde yemeğini yiyor, a takımla antrenmana çıkıyor. galatasaray’ın bu kadar güvendiği bir oyuncu eğer kulübüne bağlı değilse, galatasaray’a güvenmiyorsa zaten galatasaray’da yeri yoktur. galatasaray’da istemeyen oyuncu oynamaz. fakat bu çocukların ve ailelerinin aklını çelen menajerler konusunda da bir liste çalışması yapıyoruz. bundan sonra bu listelerle çalışan, bu listelerin dadandığı genç kaliteli oyuncularımız takımda yer alamayacaklar çünkü bu galatasaray’ın gençliğini, galatasaray’ın yaptığı yatırımlarını, niyeti iyi olmayan, sadece para kazanmak için oyuncuları kullanan menajerlere emanet etmeyeceğiz. bu insanlar florya’da hiçbir oyuncumuzla ilişki kuramayacaklar.”

    “rahmetli metin oktay’ı sevgi ve saygıyla analım. hakikaten biz galatasaraylılar için yüreğimizde çok büyük bir yeri var. yeri dolmadı, hepimiz yeni metin oktay’lar arıyoruz. kaliteli, kabiliyetli oyunculara metin oktay rolü biçmeye çalışıyoruz ama maalesef yeri dolmuyor. çünkü kimse bir metin oktay olamadı bugüne kadar. onun için metin oktay’ı örnek alan yeni genç oyuncularımızı kadromuza katacağımız metin oktay’ın ruhunu da sonsuza kadar yaşatacağımız bir galatasaray hayal ediyoruz. mekanı cennet olsun. tekrar sevgi ve saygıyla anıyoruz. bu arada taraftarlarımızdan da bir ricam var. galatasaray’ın oyuncularının en büyük gücü taraftar desteğidir. başkana, yönetimlere destek ve eleştiriyi takımına destekle bir arada görmemek lazım. bizi her türlü eleştirebilirler, üslubu doğru olduğu müddetçe eleştiriyi yöneltebilirler. fakat taraftarlık ne olursa olsun armanın peşinde koşmayı gerektirir. özellikle galatasaray futbol takımının içinden geçtiği bu dönemde bizimle ilgili her ne sorunları olursa olsun takımlara son ana kadar destek vermelerini önemle rica ediyorum. ben de bir taraftardım, biz 14 sene şampiyon olmadık ama takımımıza her zaman destek verdik çünkü sahada galatasaray var.”

    burak elmas

    kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=v7jahebseUo
App Store'dan indirin Google Play'den alın