resim
Alexandru Cicâldău
Takım:Konyaspor
Mevki:On Numara
Yaş:26
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 961
    ılic ile tek benzerliği ceza sahası koşusu. bu adam iki yönlü bir orta saha. ama işte fatih terim herkesten gedson, melo olmasını istiyor. cica savunma işinden asla kaçmıyor. ayrıca ilk baskı ve top çalma becerisi de var, ama bunlar gedson kadar, melo kadar üst düzey değil, ama var. adam geldikten 2 3 hafta sonraki bir maçta sahanın en çok top kazanan oyuncusu oldu mesela. ılic böyle bir şeyi asla yapamazdı. ayrıca saha görüşü ve tek top becerisi de üst düzey.

    ne var ki biz bu üst düzey özellileri kullanıp parlatmak yerine, bunu nasıl yaparız diye düşünmek yerine adamdan onda olmayan şeyleri bekliyoruz. alsın, adam eksiltsin, top sürsün, şut atsın vs. yahu hiç mi izlemeden aldınız? bunları istiyor, bekliyorsan o zaman almayacaksın bu adamı.

    şu adamı 45 dakika izle benim yazdıklarımı yapabilip de 2. paragraftaki şeyleri yapamayacağını görürsün zaten. aynı şey luyindama'da da oldu. gelip iyi oynadığında marcao'yu tamamlasın diye alındı, defalarca izlendi vs. vs. kötü oynayınca ayağı kötü fatih hocanın sistemine uymuyor oldu. e hiç mi anlamadınız ayağının ne kadar iyi ne kadar kötü olduğu izlerken? ayrıca bana göre bu lig için nefis stoper luyindama.

    cica dünya yıldızı olur, olacak demiyorum ama iyi oyuncu. kullanabilirsen, parlatabilirsen baya iyi oyuncu. hareketli bir takımda oyunu çok hızlandıracak çok iyi bir oyuncu. ama biz öyle stabil bir takımız ki messi falan hariç herkes kötü görünür. biz istiyoruz ki orta saha topu sırtı dönük alıp arkasindaki oyuncuyu oyundan düşürüp pas versin. her orta saha oyuncusundan bunu bekliyoruz. her forvetten her topa vurmasını bekliyoruz. her kanattan her seferinde rakibi geçip nefis bir orta yapmasını ya da direkt kaleye gidip gol atmasını bekliyoruz. tabii tüm bunlar olurken hepsi aynı zamanda mükemmel savunma da yapacak.

    futbol böyle bir şey değil. böyle android oyuncular da 3 5 takım hariç kimsede yok dünyada. allah aşkına yenildiğimiz takımlara, yediğimiz gollere bakın, yukarıda saydığım gibi üst düzey eforlarla mi yedik biz o golleri?
App Store'dan indirin Google Play'den alın