resim
Batuhan Ahmet Şen
Takım:Gaziantep FK
Mevki:Kaleci
Yaş:25
Boy:1.94
Uyruk:Türkiye
  • 27
    merak edip bu sezon menemenspor'da oynadığı maçların özetlerini izledim. menemenspor, ligde 18 maç sonunda topladığı 21 puan ile 15. sırada bulunuyor. batuhan şen lig maçlarının tamamında 90 dakika kalesini korumuş. ligde toplam 31 gol görmüşler kalelerinde. ligde en çok gol yiyen üçüncü takımlar şu anda. kendilerinden daha fazla gol yiyen sadece iki takım var: altınordu* ve balıkesirspor*. bu istatistik sizi biraz korkutabilir, şahsen beni de üzdü ilk gördüğüm zaman. sırayla maçların özetlerini izledim.

    1. hafta: 15 ağustos 2021 menemenspor bb erzurumspor maçı

    menemenspor mücadeleyi 2-0 kazanmış. istatistikler de konuk ekibin 5 isabetli şutu olduğu yazıyordu. özette ceza sahası yayından tam köşeye falsolu güzel bir şutu iyi uçarak çıkarmış batuhan. bir tane de bu şutun biraz gerisinden tam üstüne gelen sert bir şutu da yumruklayarak uzaklaştırmış. bunların dışında kalesinde bir pozisyon yok.

    2. hafta: 22 ağustos 2021 bandırmaspor menemenspor maçı

    ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile sonra ermiş. bu maçta batuhan kalesinde sadece bir isabetli şut görmüş. toplamda ise ev sahibi takımın 15 şutu var. maçın başında defans arkasına atılan uzun ve güzel bir topta rakip santrafordan önce çıkıp topu uzaklaştırmış. yediği golde ise hatası yokmuş. tam penaltı noktasına doğru açılan ortaya geriden gelerek köşeye sert ve temiz bir kafa vuruşu yapmış rakip oyuncu. kafayı vurduğu sırada ise zaten bomboş etrafında kimse yok.

    3. hafta: 28 ağustos 2021 menemenspor ümraniyespor maçı

    ümraniyespor maçı 4-0 kazanmış. zaten toplamda kaleye 13 isabetli şut göndermişler. maçın ilk dakikasında inanılmaz bir karambol var. ceza sahasındaki karambolden sonra yerden sert bir şekilde gelen topu ayakları ile çıkarmış batuhan. daha sonra üst üste iki kez seken topu da kalesinden açılarak ve iyi büyüyerek çıkarmış. 3. dakikada korner atışı uzak direğe doğru kullanılmış ve içeriye çevrilen topu yine kale önünde kafayla ağlara göndermiş konuk ekip. golde batuhan'ın bir hatası yok. zaten korner çok uzak bölgeye altı pasın dışına gönderilmiş. ikinci golde kornerden gelmiş. yine bir hata yok. bu sefer ortaya ama yine kaleden uzak olan penaltı noktasına doğru kullanılmış korner. kafa vuruşu köşeye gitmiş ve batuhan bu topa doğru uçmuş. batuhan'dan hızlı davranıp direk dibindeki defans oyuncusu kafayla uzaklaştırmaya çalışmış topu. daha sonra rakip oyuncu boş kaleye tamamlamış. 3. golde çizgiye ara pasla inen konuk ekibin oyuncusu topu uzak köşeye kaldırmış. yine boş bir kafa vuruşu ile golü bulmuşlar. burada topu yere sektirerek biraz kalenin ortasına nişan almış rakip. burada refleksleri bir miktar zayıf kalmış. yine de net bir hata diyemem. 16. dakikada uzaktan sert bir şutu rakibin önüne sektirmiş ama kale önündeki bu ikinci vuruşu da çıkarmayı başarmış. rakip üstüne vurmuş. bu sektirmelere dikkat etmeli. serbest vuruşta karambolde rakibin önünde kalan topu çok yakın mesafeden çıkarmış. rakip biraz da üstüne vurmuş topu. 4. gol yine kornerden gelmiş. paslaşıldıktan sonra penaltı noktasına gelen sert ortayı köşeye çok güzel bırakmış rakip. hata yok. bunun dışında yine içeriye kesilen bir topa gelen kafa vuruşunda top direkten dönmüş. menemenspor gerçekten inanılmaz pozisyonlar vermiş. batuhan genel anlamda çok iyi bir maç çıkarmasa da gollerde yapabileceği bir şey yok.

    4. hafta: 11 eylül 2021 adanaspor menemenspor maçı

    maç ev sahibinin tam 6-2 üstünlüğü ile sona ermiş. adanaspor 9 isabetli şut çekmiş. ilk gol maçın başında savunma hatasıyla gelmiş. topla çıkmaya çalışırken konuk ekibin oyuncusu sırtı dönük aldığı topu kaptırmış ve rakip kaleciyle karşı karşıya kalmış. yerden ağlara göndermiş. ikinci yarının başında içeriye yapılan ortada yine kolay izin verilen kafa vuruşunda top ağlara gitmiş. üçüncü gol kornerden gelmiş. ön direğe yapılan ortada batuhan topu almak için kalesini terk etmiş. hemen öndeki takım arkadaşı topu arkaya aşırınca konuk ekibin oyuncusu boş kaleye göndermiş. burada bir iletişim hatası var. savunma arkasına gönderilen topta kaleciyle karşı karşıya kalan rakip oyuncu topu ağlara göndermiş ve skor 4-0 olmuş. yine savunma arkasına atılan topta rakip çaprazdan bomboş şekilde kaleci ile karşı karşıya kalmış. batuhan kaleden çıkıp açıyı kapatsa da rakip topu içeriye çevirmiş ve takım arkadaşı boş kaleye bırakmış. son golde yine kaleci ile karşı karşıya kalmış ev sahibi ekip. defans oyuncusu yetişse de kolay bir çalım yiyerek resmen pazara gitmiş. daha sonra sola çektiği topu köşeye göndererek topu ağlara yollamış. yine bir hata yok. batuhan'ın bir pozisyon hariç genel olarak bir hatasını görmedim bu maçta. o pozisyonda seslenmesi gerekirdi bence. diğer pozisyonları kurtarmak ekstra olurdu. yenilecek golleri yemiş diyebiliriz.

    5. hafta: 15 eylül 2021 menemenspor manisa fk maçı

    ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğü ile sonra ermiş. konuk takımın kaleye 3 isabetli şutu var. maçın başında orgill'in penaltı noktasına gelen ortada direk dibine vurduğu kafa vuruşuna iyi uzanarak parmaklarının ucuyla çıkarmış. diğer iki şut üstüne gelen cılız şutlar olmuş. fazla iş düşmemiş kendisine.

    6. hafta: 20 eylül 2021 mke ankaragücü menemenspor maçı

    mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlanmış. ancak ev sahibi takımın tam 27 şutu var kaleye. 10 tanesi isabetli olmuş. henüz 2. dakika sol kanatta çalımla çizgiye inen ev sahibi takımın oyuncusu topu penaltı noktasına çevirmiş. markaj altında olmayan eren derdiyok topu uzak köşeye yerden gelişine göndermiş. çıkarması çok zor bir top. içeriye orta şeklinde kullanılan serbest vuruşta top batuhan ile rakip oyuncunun arasına sekmiş. uçarak yumrukla uzaklaştırmış butahan. sonrasında rakip ile çarpışınca faul vermiş hakem. yine içeriye doğru orta şeklinde kullanılan bir topta rakip yakın direğe kafa vuruşu ile topu ağlara göndermiş. altı pas çizgisinden topu yere sektirerek vurmuş. çok bariz bir hata değil ama bunu çıkarmalıydı bence. ama yine de savunmanın daha büyük hatası var. kaleye bu kadar yakından bu kafa vuruşunu yapmamalı rakip. kalecinin topa çıkacağı bir pozisyon değil bu arada. son dakikalarda ev sahibi iyi bastırmış. bu dakikalarda coşmuş batuhan. önce yaydan çok sert şutu kornere çelmiş. tabi top biraz üstüne doğru geliyor onu söylemem lazım. ardından kornerde kafa vuruşunu direk dibinden iyi çıkarmış.

    7. hafta: 26 eylül 2021 menemenspor eyüpspor maçı

    batuhan'ın kalesinde devleştiği maç olmuş. maç 1-1 bitmiş. konuk ekibin 11 isabetli şutu var. golde bir hatası yok. hatta batuhan sayesinde bir puanı kurtarmışlar. hatta direkt bu maçın linkini bırakayım.

    https://www.youtube.com/...a%C3%A7%C3%96zetleri

    8. hafta: 1 ekim 2021 altınordu menemenspor maçı

    altınordu 1-0 kazanmış mücadeleyi. toplam 3 isabetli şutları var. maçın başında kafayla indirilen topta enis destan, batuhan ile karşı karşıya kalmış. batuhan kalesinden çıkmış ama enis destan seken topu aşırtma vuruşla köşeye göndermiş. altınordu'nun hızlı atağında ceza sahası çizgisi üstünde çaprazdan köşeye vurulan ve sekerek gelen şutu çıkarmış. çok zor şut değil ama. başka pozisyon yok.

    9. hafta: 16 ekim 2021 menemenspor samsunspor maçı

    maçı 3-2 ev sahibi takım kazanmış. samsunspor toplam 20 şutunda 5 isabet sağlamış. içeriye penaltı noktasının biraz gerisine yapılan ortada rakip oyuncu bomboş kalmış. göğsü ile kontrol ettiği topu köşeye biraz bombeli bir şekilde göndermiş. batuhan uçarak direk dibinden enfes çıkarmış topu. yediği gol son derece ilginç. uzaktan çok sert ve yine tam direk dibine gelen şuta çok iyi uçmuş batuhan. ancak seken top dönerek kaleye girmiş. net bir hata diyebiliriz ama yazık olmuş biraz. ceza sahası içine açılan topta karambol olmuş ve top konuk ekibin oyuncusunun önüne düşmüş. seken topu köşeye sert biçimde vurarak ağlara göndermiş rakip. hata yok. son dakikalarda yasin öztekin'in kullandığı serbest vuruşu köşeden güzel çıkarmış.

    10. hafta: 23 ekim 2021 boluspor menemenspor maçı

    ev sahibi takım maçı 1-0 kazanmış. toplam 4 isabetli şutları var. kornerden seken topta çok yakından üstüne gelen kafa vuruşunu çıkarmış. yediği gol ise biraz basit. üst düzey bir kaleci olmak istiyorsa bunları çıkarmalı. berk yıldız seken topu yerden göndermiş. top köşeye gitmemiş olsa da batuhan topa ayağı ile müdahale edememiş ve golü yemiş.

    12. hafta: 6 kasım 2021 istanbulspor menemenspor maçı

    ev sahibi ekip maçı 3-2 kazanmış. toplamda 18 şut çekmişler ve 8 isabetli şut bulmuşlar. batuhan maçın başında yay üzerinde köşeye ama yavaş bir şutu kolayca tutmuş. daha sonra çaprazdan yakın köşeye çok sert bir şutu kornere çelmeyi başarmış. golde ev sahibi takımın oyuncusu ceza sahası çaprazından güzel bir çalımla yüzünü kaleye dönmüş. batuhan açılsa da tam yukarı uzak köşeye sert bir şekilde bırakmış. bir hata var diyemem. daha üst seviye bir kaleci çıkarırdı belki. ikinci golde bir hatasını görmedim. ceza sahası kale önüne pasla gelen ev sahibi takımın oyuncusu kale önünde bomboş gelen pası iyi değerlendirmiş ve sert ve düzgün bir şut ile golü bulmuş. 2-0'dan sonra yoğun sis dolayısıyla maç ertelenmiş. başka bir tarihte kaldığı yerden devam eden maçta konuk ekip skoru 2-2'ye getirse de duraklama anlarında yedikleri gol ile mağlup olmuşlar. ancak golde 2-3 metrelik bir ofsayt var. emeklerine yazık etmiş hakem. golde batuhan'ın hatası yok. serbest vuruştan seken topu tekrar içeri şişirmişler ama net ofsayt var. topla buluşan oyuncuya batuhan çıkıp açısını kapatmaya çalışmış. topu içeri çevirdikten sonra takım arkadaşı boş kaleye atmış.

    13. hafta: 20 kasım 2021 menemenspor balıkesirspor maçı

    ev sahibi ekip mücadeleyi 2-1 kazanmış. balıkesirspor kaleye gönderdiği 20 şutta 5 isabet bulmuş. maç 2-0 devam ederken uzaklardan ceza sahasına gönderilen topta rakip oyuncu topu göğsü ile penaltı noktasına indirmiş. takım arkadaşının gelişine vurduğu top tam olarak doksan dediğimiz yerden ağlara gitmiş. bunu en üst düzey kaleci de çıkaramazdı sanıyorum. başka bir pozisyon yok.

    14. hafta: 27 kasım 2021 kocaelispor menemenspor maçı

    menemenspor maçı 2-1 kazanmış kazanmasına da tüm maçta 4 şut çekerlerken ev sahibi toplam 32 şut çekmiş. 32 şutun sadece 8 tanesi isabetli olmuş. menemenspor 1. ligin kalesinde en çok şut gören takımı olabilir. her maç rakip kendilerinden en az iki kat daha fazla şut çekmiş oluyor. maç başında defansın büyük hatasında seken topta batuhan güzel açılmış ve açıyı kapatarak şutu engellemiş. ceza sahası yayından yakın köşeye doğru vurulan şutu güzel çıkarmış. gol yine ceza sahası yayında bu sefer kalenin tam karşısından çekilen bir şutta gelmiş. çok sert bir şut olmasa da yerden direk dibinden girmiş. top iyi yere gitmiş ve tam direk dibinden girmiş. hata sayılmaz bence.

    15. hafta: 6 aralık 2021 menemenspor ankara keçiörengücü maçı

    mücadele 2-2 beraberlikle bitmiş. konuk ekibin 5 tanesi isabetli olmak üzere toplam 12 şutu var. yine çıkarken kaptırılan bir topta konuk ekibin oyuncusu kalenin tam karşısından ceza sahası yayının üstünden çektiği şutta ağları bulmuş. bir önceki maçtaki gol ile çok benzer. bu daha sert bir şut ama tam köşeye gitmemiş. üst seviye bir kaleci bunu çıkarırdı diye düşünüyorum. diğer gol ise hagi'nin orta sahadan kullandığı serbest vuruşta hasan şaş'ın kafayla attığı aşırtma golünün aynısı.* yapacağı bir şey yok gibi.

    16. hafta: 11 aralık 2021 tuzlaspor menemenspor maçı

    maç 1-1 beraberlikle sonuçlanmış. ancak ev sahibi takımın 6 tanesi isabetli olmak üzere tam 25 şutu var. maçın başında kaleye çapraz bölgede ceza sahası çizgisinden uzak köşeye vurulan şutu çıkarmış batuhan. çok zor bir şut değil. maçın ikinci yarısında ev sahibi takım penaltı kazanmış. batuhan ve top farklı köşelere gitmiş. maçın sonlarında kaleye çapraz bölgede kapattığı köşeye yerden sert bir şutu çıkarmış batuhan ama üstüne gelen top yine sekerek kornere gitmiş. çok sektiriyor şutları maalesef.

    17. hafta: 15 aralık 2021 menemenspor denizlispor maçı

    mücadelede gol sesi çıkmamış. denizlispor'un 4 tanesi isabetli toplam 7 şutu var. ceza sahası dışından
    çekilen şut takım arkadaşına çarparak yön değiştirmiş. ancak uzanarak iyi çıkarmış batuhan. penaltı noktasına açılan ortada vurulan kafa köşeye gitmese de batuhan harika çıkarmış. defansın arkasına seken topu çok iyi sezerek rakipten önce topa müdahale etmiş. topa müdahale ettiği nokta tam ceza sahası çizgisinin olduğu yer yani kaleye çok uzak aslında. bence en iyi kurtarışlarından birisi. o topu sezmek kolay değil, top yerden geliyor ve defansı müdahale edemiyor. yine de rakipten önce davranmış. tebrikler.

    18. hafta: 19 aralık 2021 gençlerbirliği menemenspor maçı

    ev sahibi ekip maalesef sahadan 5-0 galip ayrılmış. toplam 26 şut çekmişler ve 11 isabetli şut ile bitirmişler. maçın başında kullanılan kornerde penaltı noktasının bir adım gerisinden vurulan kafa vuruşu ağlara gitmiş. batuhan hareketsiz kalmış. köşeye gitmemesine rağmen hareket edememiş. top kaleci ve direğin tam ortasına gitmiş. direk dibinde takım arkadaşı olsa da ona bırakılacak bir pozisyon değil. burada hatası var bence. o topa uçmalıydı. ancak daha sonra içeriye açılan bir ortada yapılan kafa vuruşunu harika çıkarmış. yakın köşeye gitse de top, tam doksana doğru yönelmiş. batuhan iyi uçmuş ve iki hamlede topu tutmuş. 23. dakikada menemenspor 10 kişi kalmış. ikinci golde yapacağı bir şey yok. menemenspor defansı dağılmış tam anlamıyla. gol de boş kaleye atılmış. üçüncü gol de içeriye, ön direğe çevrilen topta rakibin şutu üst direkten ağlarla buluşmuş. burada bence yine hatası var. top içeriye çevrildiğinde çizgide beklememeliydi. açıyı kapatmak için bir iki adım topa doğru çıkabilirdi. sonraki gol yine boş kale. çaprazda kaleciye karşı karşıya kalan rakip oyuncu içeri çevirmiş. içeriye yerden çevrilen topta kale dibinde çok iyi çıkarmış batuhan ayaklarıyla. mesela burada bir kaç adım önde olması avantaj sağlıyor. bunu demek istemiştim. 93. dakikada kullanılan serbest vuruşta top defans çizgisi ve kalenin ortasına paralel şekilde gönderilmiş. batuhan çıksa da rakip ondan önce kafayı vurmuş. maçın geldiği noktada çok değerlendirmeye gerek yok. konuk ekip iyice kopmuş maçtan artık.

    19. hafta: 25 aralık 2021 menemenspor bursaspor maçı

    golsüz eşitlikle bitmiş ama yine ev sahibi çok pozisyon vermiş. konuk takımın 16 şutu var ve 3 tanesi isabetli. çaprazdan üstüne gelen şutu çıkarmış. defansın arkasına atılan topta rakip topu ayağından açmış ve batuhan iyi kapatmış açıyı. oyuncu çapraza doğru ilerlediği için pozisyonu devam ettirmiş ama şut açısı bulamamış. batuhan pozisyonda yere yatmayarak ayakta kalması avantaj sağlamış.

    genel değerlendirme: ligde genel anlamda fena bir performans göstermemiş. takımı çok kötü. açılan her orta pozisyon oluyor en başta. acayip şut çektiriyorlar. çok fazla gol yemesi yanıltmasın. 31 gol yemiş ama fernando muslera olsa bence o da 25 tanesini yerdi en az. tecrübe kazanmaya devam etmeli. tecrübe eksikliği nedeniyle yapılan bazı hatalar var. beğendiğim yönleri karşı karşıya pozisyonlarda iyi açılıyor ve iyi büyüyor. defansın arkasına atılan topları iyi seziyor. kaleyi iyi kaplıyor genel anlamda. uzaktan şutlarda da iyi bence gayet. köşeye giden toplara çok iyi uzanıyor. hatalar olsa da zaman zaman, basit hatasını görmedim.* eksik yönleri ise gelen sert şutları çok sektiriyor. en azından daha risksiz bölgeye doğru sektirmeli. birkaç net pozisyon verdiler bu yüzden. çaprazdan karşı karşıya pozisyonlar da biraz daha çaba göstermeli. tam köşeye gitmese de yediği goller var. genelde yenilecek gollerin çoğunu yiyor ancak yenilmeyecek golü de çok az yiyor.

    analizin eksik kısmı ise maçların tamamını izlemediğim için yan toplarda ne kadar iyi olduğunu bilmiyorum. yan toplarda hava topuna çıkıp aldığı topları özete koymazlar. kornerler ve yan toplarda yediği gollerde bir ya da iki pozisyon dışında hatası yok. bir pozisyon hariç kaleyi terk etmesine gerek yoktu zaten. bir de ayakları nasıl hiç bir fikrim yok yine.

    eldeki kalecilerimizden daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    bonus: https://twitter.com/.../1468586531724361728
App Store'dan indirin Google Play'den alın