• 223
    bu yapılanma da yanlış anlaşılan bir durum var. biz orta yaşlı futbolcular ile yola devam ediyoruz. genç oyuncular ile ilerlemiyoruz. 2003 doğumlu futbolcuların çılgın attığı yerde 97-98 doğumlular genç sayılmamalı. bizim kadromuzda 21 yaşın altında veya altyapıdan çıkmış bir tane futbolcu yok.

    marcao, cicaldau, nelsson, kerem, berkan bu futbolcular galatasaray’dan bir üst seviyeye çıkabilir ve orada kalır. en basitinden marcao örneği verelim. 22 yaşında bize geldi. potansiyelinin en üst seviyesini gördü. yapabileceği en üst transfer 26 yaşında napoli-roma-sevilla-lyon gibi orta üst takımlara gidebilmek. en üst seviye bayern-liverpool-city-real madrid seviyesine hayatta çıkamaz.

    yine eskisine göre tercih edilebilir bir sistem. düşük maaş, yüksek bonservis. her bir futbolcudan zarar etme şansımız çok düşük. ayrıca ben 2017-2020 arası veteranlar ile fazla bir kalite farkları olduğunu da düşünmüyorum. avrupada sürekli rezil olduğumuz dönem sonrası ilk kez bu oyuncular ile sadece 2 ay gibi bir sürede tekrardan avrupa da varlık gösterebildik.

    orta yaşlı takımın yanına 1-2 tane 18-19 yaşında genç ve 30 yaş üstü 1-2 tecrübeli oyuncu katarak 16-17 kişilik kemik oluşturmak lazımdı. ama yine dediğim gibi ben planmadan ziyade süper lig’de ki başarısızlığımız teknik kadro olduğunu düşünüyorum. sağdan soldan duyduklarımız ile bu futbolcuları gömmemeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın