• 766
    2017 yılında yapılan 17 yaş altı avrupa şampiyonası'nın yarı finalinde ingiltere ile başa baş mücadele edip kaybettiğimiz maçın kayıtları;

    https://www.transfermarkt.com.tr/...spielbericht/2856384

    bizim takımın ileri dörtlüsü tamamen galatasaray'dan, defans da sol bek hariç galatasaray. ilk 11'de 7 galatasaraylı.

    rakibin ileri dörtlüsünün anlık toplam piyasa değeri 211 milyon euro. şişirme diyecek olanlara jadon sancho için bu yaz 85 milyon euro ödendiğini, phil foden'ın ise 8 haneli bir rakama hiçbir yere gitmeyeceğini belirtmek isterim. maalesef bu piyasa böyle. yedekten de oyuna emile smith rowe'u almışlar, anlık piyasa değeri 28 milyon euro, arsenal'in en çok gol atan oyuncusu ve 10 numarası.

    bizim ileri dörtlüden malik keçiören'den 3. lige nevşehire kiralanmış, recep 2. ligden buca ile anlaşmış, atalay bizim takımda ama süre alamıyor, yunus adana demirspor'da kiralık. dün bize iki tane sallayan yunus, geçen sezon alt ligde kiraladığımız takımın şampiyonluğundaki en önemli etkenlerden biri olan yunus.

    200 küsür milyonluk hücum hattı olan rakip bizim çocukları zar zor yenmiş. demek ki "bizim çocuklar çelimsiz, bizim çocuklar şöyle böyle" argümanları bir yerde taca çıkıyor. chelsea callum hudson-odoi'yi, city phil foden'ı hiçbir zaman kiraya vermedi. yavaş yavaş süreler vererek, takıma adapte ederek yıldızlaştırdılar. city'nin aynı stratejiyi uygulayamayıp 8 milyona dortmund'a sattığı sancho'yu 4 yıl sonra united 85 milyon euroya transfer etti. biz de yunus'a şans vermeyip bir yere bonservisiyle gönderirsek birkaç yıla yabancı sınırının da etkisiyle 10 milyona geri almaya çalışırız bu gidişle. demek ki "kiralık gitsinler, pişip dönsünler" mantığı da bir yere kadar geçerli ama bir noktada hem zaman hem para kaybettiriyor.

    hepsi milyoner olan ingiltere'deki büyük takımların tamamında kadroda altyapıdan yetişen ve ciddi süreler alan, hatta süperstar adayı olan futbolcular var. bayern münih 35 milyon euro ödediği benjamin pavard yerine sakatlanana kadar altyapıdan gelen josip stanisic'i oynatıyordu. altyapıdan gelen thomas müller ortada. psg sonsuz bütçesine rağmen yıllar önce sol stoperini altyapıdan gelen presnel kimpembe'ye güvenip emanet etti ve adam 26 yaşında partneri sergio ramos iken kupa maçında sahaya kaptan olarak çıkıyor. real madrid 31 milyon euro'ya wonderkid eduardo camavinga'yı transfer etti ama rotasyonda altyapıdan gelen federico valverde daha önde. barcelona'nın geçen sezona kadar sınırsız bütçesi vardı ama istisnasız her sezon altyapıdan bir anka kuşu çıkardı, son örnekleri de anssumane fati ve pedro gonzález lopez. sınırsıza yakın bütçesi olan takımlar bunlar hep.

    bunu siz yetki sahiplerine düz bir taraftar olarak ben anlatmaya çalıştığım için çok çok üzgünüm ama altyapıya önem vermediğiniz sürece 3 değil 33 yıllık planlama da yapsanız her sezon aynı mevkilere para harcayarak onlarca transfer yapmaya mahkumsunuz sayın galatasaray teknik ekibi ve yönetimi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın