• 203
    galatasaray'ın sadece bu senesini değil, gelecek sezonlarını da mahvetme potansiyeli olan planlamadır. daha önce söylediğim gibi yerle yeksan edilmeden galatasaray'ımızın gerçek kimliğine kavuşması mümkün değildir. bu planlamaya karar veren ve uygulayan herkesin istifalarını teker teker vermeleri gerekmektedir. harcanan 30 milyon euroya mı yanalım, bu kadar uyumsuz ve verimsiz parçaların nasıl bir araya getirildiğine mi yanalım?

    şimdi bu planlamaya ilk karşı çıktığımızda destekleyenler tarafından eleştiriler gelmişti. şöyle bir örnek vermek istiyorum, karadeniz'de milyarlarca metreküp doğalgaz bulunduğunu söyleyenlere zerre kadar inanmıyorum mesela. ben bunu söyleyenlere inanmayınca karadeniz'de doğalgaz bulma çabalarını kösteklemiş mi oluyorum? sadece bunu inandırıcı olmadığını ve halkın kandırıldığını düşünüyorum. dolayısıyla sapla samanı karıştırıp bizleri "genç futbolcu düşmanı" olarak görmek hakikaten akla ziyandır.

    şimdi o çok düşünülmüş, ilmek ilmek işlenmiş planlamaya geçelim mi?

    1- stanciu'ya 6-7 milyon euro teklif edildi, slavia prag başkanı satmadı ve gittik alexandru cicaldau'ya aynı parayı gömdük. istediğimiz stanciu 28 yaşındaydı ve son transferini yapacaktı. 28 yaşındaki reddedince 24 yaşındakine yöneldik. bunun neresi planlama?
    2- morutan'dan önce fatih terim ısrarıyla rachid ghezzal'a yöneldik ve müzakerelerde neredeyse sona yaklaştık, son anda başkan karar değiştirip ghezzal'ı veto edince, son transferini yapacak ghezzal'dan morutan'a rotayı kırdık. bunun neresi planlama?
    3- rosier'i sonuna kadar zorladık. gelmek istemediği için* sacha boey'i aldık. bunun neresi planlama?
    4- senin kulübünü fifa'ya şikayet eden feghouli'ye yaranmak için kaptanlık verdin, morutan'ı yedek bırakıp haftalarca veteran futbolcuyu sahaya sürdün. bunun neresi planlama?
    5- barış alper yılmaz'a 2 milyon euro verdin. barış alper'in sürelerini sürekli babel'e verdin. bunun neresi planlama?
    6- sezona taylan-berkan-cicaldau gibi facia bir orta sahayla başladın. son gün ahmet bulut'un getirdiği assunçao'yu kiraladın. doğru düzgün süre dahi vermedin. bu mudur planlama?

    bu maddeleri daha da artırabiliriz. planlama diye pazarlanan olay, tamamen algı çalışmasıdır ve galatasaray'ı kalitesizleştirme operasyonudur. bu takıma halihazırda transfer yapılmazsa küme düşme potasının üstünde takılmamız işten bile değil. bu muydu planlama?

    son olarak yolun daha başında aldanmadığımız için en ofsayt entryim ile de gurur duyuyorum. daha nice ofsaytlara inşallah. gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü huyları vardır.

    (bkz: #3291546)
App Store'dan indirin Google Play'den alın