• 115
    fernando reges ayrıldığından beri hasretini çektiğimiz futbolcu tipi. en çok da ben fernando’nun takımı yavaşlattığını düşünüyordum ancak 4-3-3 oyununda atak sürekliliğini sağlamak istiyorsan defansın önünde topa basmayı bilen, oyun kurnazlığı yüksek, pozisyon alması kuvvetli(dönen topları almak anlamında) bir futbolcuya ihtiyacın var.

    yani hem rakip oyuncu kalene doğru gelirken savunma oyuncularından önce onunla karşılaşacak hem de hücuma çıkarken atağı nerede ne zaman başlatacağına karar verecek. 4-3-3’ün en kilit futbolcusu. mesele fernando değil yani, yanlış anlaşılmasın.

    mesele yukarıda en basit haliyle tanımlamış olduğum; 6 numara. olmazsa olmazdır.

    hedeflenen 4-3-3 oyununun iyi örneklerinden yola çıkılacak olursa;

    busquest-barça
    rodri-m.city (daha önceki dönem, fernandinho)
    fabinho-liverpool

    olmazsa olmaz dememin sebebi de çok açık; “atak sürekliliği”. büyük takımların oyunlarında takımı şampiyonluğa götüren en önemli unsur rakibi nefessiz bıraktığı en az 30 dakikalık süreçler yaşatmasıdır. hele hele gerideyken. rakip, hele ki senden daha güçsüz rakipler, bu baskı karşısında “yeter artık” deyip saçma sapan goller yer. gözünüzün önüne gelmiştir ne demek istediğim.

    galatasaray 2021-2022 sezonu itibariyle, hatta bundan önceki 2 sezonu da kapsayan süreçte, topu kaptıracağız diye ödü kopan bir haleti ruhiye sahip. zira geri kazanmak için götünü yırtmaları gerektiğini biliyor futbolcular. topu geri kazanmak yerine, dönen topun olduğu yerde bitmesini bilen bir 6 numara…

    asıl problem budur. başka yerlerde problemi aramak çözüm sürecini uzatır. buradan fatih terim’e duyurulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın