resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Ankaragücü
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 4879
    avrupa'da oynadığı dönemlerde birçok kez ırkçılık suçlamaları ile karşı karşıya kalan emre belözoğlu; 15 nisan 2012 fenerbahçe trabzonspor maçında trabzonsporlu futbolcu zokora'ya ırkçı söylemlerde bulunmuş ve anadolu 17.sulh ceza mahkemesi'nde ki son duruşmasından sonra mahkeme hakimi tarafından "spor alanında din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözetilerek hakaret suçunu" işlediği gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, erteleme almış ve ırkçılıktan ceza alan ilk futbolcu olarak tarihe geçmiştir.
    --- alıntı ---
    ırkçılık cahilin sığınağıdır. bölmek ve yok etmek ister. özgürlüğün düşmanıdır ve kafa kafaya çarpışıp yok edilmeyi hak eder.
    --- alıntı ---
    diye bir alıntı yaparak devam etmek istedim kanadalı gazeteci ve yazar olan pierre berton üzerinden. açıkçası bırakın galatasaray'da herhangi bir mevkide, bir görevde ırkçılık veyahut onun vücüt bulmuş halini kabul etmeyi; bu ve bunun gibilerinin dünya üzerinden yok edilmek üzere bir tutum tertip etmek gereklidir. yani futbolculuğu da, teknik direktörlüğü de zerre umrumda değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın