• 292
    mercedes ile kazandığı 6 şampiyonluktan 4'ünde kendisini yok saysak yine takım arkadaşları dünya şampiyonu olacaktı. düşünsenize rosberg'in 3 ve bottas'ın 2 şampiyonluğu olduğunu. sonra onlarla ilgili ne kadar efsane pilot oldukları yazılacaktı. halbuki ikisi de vasat kere vasat pilotlar. hamilton'ın şampiyonlukları -ilki hariç- işte tam da bu yüzden bomboştur. diğer 2 şampiyonluğunda da markalar klasmanında en yakın rakibine 80 küsür ile 140 küsür puan fark atmış bir araçtaydı.

    bu arada ben hayatımda metrobüs şoförü tabirinin bu kadar üzerine oturduğu başka bir pilot görmedim. para üzerinden "mercedes bilmiyor siz biliyorsunuz" diye savunuluyor üstelik. bu mercedes bottas'a da 11 milyon dolar para veriyor. alpine 2 kez dünya şampiyonu 40 yaşındaki alonso'ya 20 milyon dolar para veriyor. yanlış argümanların peşinde koşuyorsunuz, yapmayın. bu şey gibi akhisar'da 200 bin'e oynayan topçuyu galatasaray'a alınca hala 200 bin'e oynamasını beklemek gibi mantıksız ve saçma sapan argümanlar.

    tarihe ismini maalesef ki yazdırmıştır. istatistik kağıtlarında adı hep görünecektir. ancak emekli olduğu an "ulan hamilton da ne sürerdi be!" diye değil, "ulan hamilton da ne ağlardı be!" diye anılacak yüksek ihtimalle. en büyük şansı, tarihin en iyi aracını sürmesi. pilotluğunun dışında f1 tarihinin gördüğü en iki yüzlü, en sahte, en yapmacık karakterdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın