• 173
    oyuncu seçimleri bazında çok doğru ilerleyen planlama. 2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde yapılan transferlerden galatasaray'ın zarar etme şansı hiç yok denebilir. hatta, en az 2 kat kar etmesi çok muhtemel görünüyor. avrupa'da da başarı gelmesiyle birlikte, sadece yarım devrede neredeyse bir şampiyonluktan fazlasını kazanmış oldu galatasaray. bu konuda başta teknik heyet ve gözlemci ekibi olmak üzere emeği geçen herkesi sıradan bir taraftar olarak tebrik ediyorum.

    ancak, aynı başarıyı ligde özellikle oyun bazında yakalayamadığımızı düşünüyorum. yani, 2019-2020 sezonundan itibaren fatih hoca farklı bir oyun planına geçiş yaptı ve baktığımızda 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında bu oyun planında ligde çok bariz bir fark yaratamadık ve şampiyon olamadık. 2021-2022 sezonunda da olamayacağız gibi görünüyor.

    3 yıllık planlama içinde bu oyun planı, gerçekten ligde fark yaratacak bir seviyeye çıkabilecek mi? yani fatih hocanın düşündüğü gibi sadece yapılacak transferler ile 2021-2022'nin ikinci yarısında istenilen seviyede bir futbol oynayabilecek miyiz ve önümüzdeki iki sezonda şampiyon olabilecek miyiz?

    açıkçası, takımın birçok bölgesi yeni olduğu için tam kadro yapılacak pratik ile en azından takım savunmasının mutlaka gelişeceğini düşünüyorum ama mevcut oyun planında ısrar ettiğimiz sürece üretkenlik konusunda pek bir şey değişeceğini sanmıyorum. fatih hocanın 2011-2012 sezonu hariç 3. döneminden, milli takım kariyerinden bu yana kapalı savunma yapan rakiplere karşı sıkıntı yaşadığını ve tam olarak çözemediğini görüyoruz.

    ayrıca, 2019-2020 sezonundan bu ısrar ettiği gibi 2011-2012 sezonunda da eboue'nin sol kanat, sabri sarıoğlu'nun merkez orta saha, ujfalusi'nin sağ bek, baros'un tek forvet olduğu 4-1-4-1 düzeninde ısrarcı olsaydı muhtemelen o sezon da iyi bir kadroya sahip olmamıza rağmen, kötü oynamaya ve hücumda üretkenlik sıkıntısı yaşamaya devam edecektik.

    yani, fatih hocanın alametifarikalarından biri diyebileceğimiz eldeki malzemeden maksimum verim alma konusunda yanlış bir oyun planında ısrar edilmesinden dolayı, en azından ligde performansının eleştirilmesini normal buluyorum. mesela, tudor'un bıraktığı kadrodan, oyun planında fazla bir değişiklik yapmadan 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarında maksimum verim alabilmeyi başarmıştı. ancak, sonrasında ffp dolayısıyla zorluklarla da olsa kendi tercihleriyle kurduğu kadrolarda farklı bir oyun planına geçip, başarısız oluyorsa bu da bir yerlerde hata olduğunu gösterir bana kalırsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın