• 169
    euro kurunun bu denli yükseldiği ve daha da yükseleceği bir ortamda başlanılan akıllı planlamadır.

    borçlarımızın büyük bölümü tl'ye çevirildi oyuncularımız avrupa pazarında parlatılıyor. türkiye ligi parlatılması için bir ölçek değildir çünkü ligimiz kalite olarak yetersiz olduğu için avrupa takımları bizim ligimizde oynayan oyuncular için avrupada zorlu rakiplere karşı vereceği mücadeleye göre yatırım yapacaklardır.

    biz bu zorlu mücadelenin grup aşamasında lokomotif, marsilya ve lazio'ya karşı bazı oyuncularımızı oldukça iyi parlattığımızı düşünüyorum. hatta bu oyunculardan kerem örneği verirsek milli takımda da yaptığı çıkışla şu an iyi bir piyasa yakaladı.
    eğer bugün türkiye liginde lider olsaydık ama avrupa kupalarında elenseydik veya varlık gösteremeseydik kerem bugün konuşulan 14-15 milyon euro değil yarısını anca ederdi. ben keremin 18-20 arası satılma durumuna izin verileceğini düşünüyorum.

    keza marcao sezon başı kavgaya karışmasa bugün kulübe 12-13 milyon euro yerine 17-18'lik rahat teklif gelirdi. brezilya milli takımda menajer lobisi olmayıp kapağı atabilseydi 25-30 olurdu rahat piyasası.

    berkan avrupada iyi futbol sergileyen takımın ana taşlarından birisi olmasa sadece ligde performans gösterseydi 10-12 gibi bir rakam yerine 6-7'lik teklifler alma potansiyeli olurdu.

    bu liste böyle nelsson, cicaldau, morutan falan için uzayıp gider.

    evet ligde başarısız bir konumdayız kimi hakem der kimi avrupadaki futbolu lige yansıtamadık der bu konuda herkes kendince haklı ama avrupa kupalarında bu 3 yıllık planlama için ilk yıl gayet iyi gittiğimiz gerçeğini değiştiremez.

    ilk yılın ortalarına geldik. sezon sonu marcao, kerem, berkan, cica, nelsson gibi oyunculardan totalde 50-60 milyon gibi bir gelir elde edip bunun yarısıyla yerlerini dolduracak yine planlama dahilinde transfleri yapabilirsek ve aynı başarıyı yine seneye avrupa kupalarında gösterebilirsek galatasaray gelecek adına yolu yarılamış olacak.
    babel-feghouli gibi iki oyuncudan çıkmak keza 10 milyon euroya yakın maaş bütçe rahatlaması da sağlayacak.

    biz en yakın rakibimizden 3 şampiyonluk öndeyiz arkadaşlar şu an ekonomiyi toparlama anlamında büyük fırsat var. galatasaray seneye kazanacağı potansiyel 50-60 milyon euro'nun 25-30'unu borçları eritemeye kullansa artan euro kuruyla beraber 500-550 milyon tl para yapar. bunu 3 yıl devam ettirirseniz 1.5 milyar tl yakın borç ödersiniz. bu para sizin yarı borcunuzu 3 yılda sildirmiş olur.

    ben demiyorum 3 yılda hiç şampiyon olmayalım tabi ki olmalıyız belki 2. belki 3. yılda olacağız ama zaten 3 şampiyonluk öndeyken şu an bırakın borçlarımızı eritmeye odaklanalım rakiplerimize karşı ekonomik gücümüzü arttıralım.
    zaten bunu yapabilirsek belki 3 yıl sonunda biz bu mevcut tff sisteminin hatta ülke sisteminin değişmesiyle 5-6-7 yıllık şampiyonluk ambargosu koyabilecek ekonomik güce erişmiş olacağız.

    o yüzden benim odaklandığım bizim yeni kerem, marcao, cica, berkan, nelsson gibi oyuncuları sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmemiz. çünkü seneye bu çocuklarının yerini yanlış doldurursak bu iş tepetaklak olur. tek istediğim scout ekibinin minimum düzeyde hata yapması. onlar hata yaparsa işte o zaman çok kötü olur her şey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın