• 151
    sancılı bir süreç olacağını söylemiştik zaten. aldığımız sonuçlar benim için sürpriz değil. hala fatih terim'in yapılanmamız için doğru hoca olmadığını ve ligde düşündüğümden de kötü sonuçlar aldığımızı düşünsem de şampiyon olamamamız çok normal. karşımızdaki rakiplerin giresun, malatya, kayseri olması genç ve potansiyelli bir oyuncu grubuyla oynadığımız gerçeğini değiştirmiyor. tecrübeniz eksikse maç almak zorlaşır. yapılanma devam ederse birkaç sene sonra farklı şeyler konuşabiliriz. üstelik puan kayıplarımızdaki tek etken fatih terim ya da takımın tecrübesiz(gerçi feghouli falan da oynuyor ama tecrübeli futbolcularımız çoktan emekli olmuşlar) olması değil, tff'nin kör göze parmak sokarcasına galatasaray'ın hakkını yediği gerçeğidir. yine de her şeye rağmen beklediğimden fazla puan kaybı yaşadığımızı düşünüyorum, orası ayrı.

    2 sene sonra bazı şahsiyetler ve doğal olarak tff değiştiğinde bu yapılanmanın meyvelerini alırız(yapılanma konusunda gerçekten samimiysek). beni tek endişelendiren konu daha önce de söylediğim gibi fatih terim. bu yapılanmayı gerçekten sıkıştığı için mi yapıyor yoksa kafasında bir plan mı var göreceğiz. ben daha önce planlamanın doğru olduğunu fakat hocanın bahanelerine yenisini eklemek için böyle bir girişimde bulunduğunu yazmıştım. haksız çıkarırsa ne mutlu bana. avrupa performansımız beni oldukça şaşırttı, o yüzden beklemede kalmayı tercih ediyorum. ligde zaten şampiyonluk beklemiyorum ama avrupa'da yapılan iş çok büyük bir iş. şu an farkında değiliz sadece.

    biraz daha sabrettikten sonra işler hangi noktaya varacak göreceğiz. şu an başlangıç aşamasındayız. bu, sürecin en acılı kısmı. biraz daha zamana ihtiyacımız var. bu sürecin bu kadar acılı geçmesinin bir diğer yanı da son 2 senede kupa alamayışımızdır. bu konuda yapacak bir şey yok, geçmişi geri getiremeyiz. bu başarısızlık, ayağımıza bağ olmaya ve sürecin ateşini harlamaya devam edecek.

    sonuç ne olursa olsun, fatih terim ile ya da terim olmadan bu yapılanma devam etmeli. bu atılım ciddiye alınır da sabırla sürdürülürse bizim için büyük bir fırsata dönüşmüş olur. ilerleyen yıllarda diğer büyük takımların patır patır döküldüğünü göreceksiniz(gerçi dökülmeler şimdiden başladı, fenerbahçe ve beşiktaş'ı takip edebilirsiniz). onlar da yeni bir yapılanmaya girmek zorunda kalacak. mevcut düzenin sürdürülebilirliği bu ekonomide imkansız. galatasaray'ın avantajı bu işe erken girmek oldu ki erken girenler daima kazanırlar. bu atılımın samimi olup olmadığı konusunda tereddüt sahibiyseniz benimle aynı görüşü paylaşıyor demeksinizdir. size şunu söyleyebilirim, şu an sabretmek harici yapılabilecek daha iyi bir eylem yok. o yüzden taraftar en azından sular durulana kadar sabretmeli. daha sonra bu işin doğru yapılıp yapılamadığı konuşulur. şu an konuşmak için erken.
App Store'dan indirin Google Play'den alın