• 282
    hamilton gerçekten büyük bir pilot aynı zamanda da bir efsane. formula 1 2021 abu dhabi grand prix için konuşuyorum harika sürdü, bir araç bu kadar iyi sürülürdü. sadece son yarışa bakarsak, şampiyonluğu hak etti ama genel sezona bakarsak altındaki araçla verstappen hak etti. 30 tura yakın lastikle 12 saniyelik farkı kapattırmayan adam efsanedir. tam tersi olsa mesela verstappen önde hamilton sıfır lastik taksa hepimiz sonucun ne olacağını biliyoruz değil mi? hamilton tur başı en az 1 saniye farkları kapatır ve son 3-4 tur kala verstappen'i taze lastik ile avlar ve şampiyon olurdu fakat dün her zaman olan hamilton balı nedense yanında değildi. 2008 yılında massa'dan aldığı bala şampiyonluğu nasıl "glock" malı çıkıp hediye ettiyse bugün'de başka bir mal "latifi" sayesinde şampiyonluk gitti. skor 1-1 oldu, çok üzülmesine gerek yok. tabi kendi pit duvarı da bu mallıklara vesile oldu, olmadı değil. gelelim dünkü olaylara ve şampiyonluk meselesine.

    formula 1'de red flag çekilebilmesi için bir aracın vurduğu bariyerin tamiratı veya kaza sonrası yolun parça kaynayıp temizlenmesi için çekilir. öyle kırmızı bayrak kolay kolay çekilmez genelde. şimdi gelelim son 5 turdaki latifi kazasına. burada kesinlikle ve kesinlikle 1 numaralı suçlu mercedes pit ekibidir. 2 defa ayaklarına fırsat geldi ikisinde de hamilton'un lastiklerini tazelemediler, kendilerine çok aşırı güvendiler ve sonu da böyle oldu. bu sene zaten aşırı formsuzlardı ve sonunda hak ettiğini aldılar. verstappen'in hiç suçu yok, adam ne yapsın? fia bir karar aldı ve o da gereğini yaptı. o kazadan sonra güvenlik aracı 1 tur daha atmalıydı evet kurallara göre böyle yapılıyordu ama başta saçma sapan zaman kaybedip tur bindirenlerin yerini geri alma kararını önden almadıkları için sonradan alınca böyle karışıklık oldu. normalde ilk kararda bunu alsalar zaten güvenlik aracı görevini yapacaktı. düşünülebiliyor musunuz? güvenlik aracı eşliğinde 6 tur atılıp, şampiyon hamilton olacaktı. ya bunu kimse kabul etmez, o fia işte o zaman biterdi. böyle şampiyonluk mu olur? ayrıca sene başından beri fia kararlarını incelersek ağlaması gereken son takım mercedes'dir. brezilya'da ki "efsane" motor çok ses çıkarınca, bir anda nedense sustu? hani nerede o motoru gören var mı? yarışta en iyi rakibi red bull'u bile şahin gibi gösteren motor bir anda uçuverdi. yok efendim ikinciye performans kaybı yaşıyormuş, hadi lan oradan, kimi yiyorsunuz? tek yarışta böyle performans kaybı mı olur? bakın her hafta bottas'ın sıfır motorlarının değiştirilmesi konusuna girmiyorum bile. araştırma yapılsa onda da bir şeyler çıkar. kesinlikle film çekilecek olaylar döndü. 2019 ferrari motorundan 1000 kat daha illegal bir motordu o ve bu olay nedense bir anda sümen altı edildi.

    sosyal medya'ya baktığımda mercedes için cas'a gidiyor falan diyorlar, gülüyorum. o cas olayı gerçekleşirse, fia mercedes'e ferrari muamelesine başladığı an , seneye görürüm ben o gri noktaları. hadi hodri meydan, gitsin cas olayına mühendislik harikası mercedes takımı! ancak fanları sosyal medya da gaza geliyor. (aziz başkan ne kadar cas'a giderse mercedes'de o kadar gidecek, fia bunu affetmez.) 20 yıldır izleyince çözüyorsun. ferrari seneye motor olarak başa oynasın (2 yıldır 2022 motoru için çalışıyorlar ki ellerinde 2000-2004 motorunu yapan, motor alanında bir prof. binotto var.), siz o zaman iyi izleyin bunları, nasıl başlayacaklar ağlamaya. bu motor sorunlu , bu motor da kesin bir şey var. işte o zaman ferrari ekibinin yerinde olsam cevap vermek yerine basın önünde söver, konuyu kapatırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın