• 281
    kendisinin idol değil ikon olarak kalacak olmasının sebebi aslında pilotaj tarzında saklı. kendisi gerçekten çok yetenekli ve iyi bir pilot, zaten kimse boşuna en iyi aracın 1. sırasına onu oturtmaz 8 sene.

    konu şu, kendini sakınma refleksine o kadar odaklanmış ki, kopup gitmesi, gözünü karartması gereken anlar için hesaplama ve sürüş refleksleri arkaplanda kalmış.

    perez'in , alonso'nun yaptığı savunmaları kendisi yapamıyor. yapabilecek yetenekte ama o adrenalin ve yarış atmosferinde birincil refleksi kaçınmak ve telsizden uyarı verilmesi için toto wolfe seslenmek.

    massi'nin cevabı olayın anahtarı : "it's called motor race we went to car racing " nerede görülmüş araba yarışında arkadakine yer vermek.
    renktaşlar 90lar 2000ler bu yarışları izleseydiniz zig zag çizmeninde, sıkıştırmanında hepsinin sürekli yapıldığını ve drs'siz delicesine kapıştıklarını görürdünüz.
    pitler ise bambaşkaydı.(daha uzundu giriş çıkış süreleri, tek tek contaları o makineyle çıkarıp takmaları) bir de benzini istedikleri gibi doldurma izni vardı gramaj hesabından hız stratejileri yapılırdı.

    yani son 10 yıl f1 çok yumuşadı. hamilton; msc, hakinen, raikonnen,alonso, montoya gibi pilotlarla 2000-2010lar arası yarışıyor olsaydı farklı bir tarz izlerdi. en iyi aracı da süremezdi, 3-4. takımın as pilotu olurdu. 2. takım bile zor ulaşabileceği bir noktaydı.

    yani aslında antipati duyanların biraz da duyamsının sebebi bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın