• 186
    trabzonsporun absürt performansı yüzünden şimdilik ligde olduğumuzdan daha kötü göründüğümüz sezon. trabzonspor ligde kalesine en çok şut çektiren takımlardan biri ve xg'sine göre en çok puan toplayan takım.

    https://twitter.com/...098561223180294?s=20

    buradaki eğriye baktığınızda zaten outlier bir puan ortalaması kazandıklarını görebilirsiniz. lig ilerledikçe bu eğriye yakınsayacaklarını düşünüyorum. bunda trabzonspor'un oyun planının çözülmesi ve rehavet harici camia içi ve siyaset arasındaki çekişmelerinde bu yakınsamaya katkı sağlayacağı görüşündeyim. bu performansı ne kadar sürdüreceklerini bilmiyorum.

    https://twitter.com/...049779050885123?s=20

    bu tablo ise yukarıda saydığım nedenlerin mutlaka bir gevşemeye yol açacağının kanıtı niteliğinde.

    bize gelirsek... ilk yarı bitene kadar önümüzde 6 tane hedef maçı var bana göre. aslında 7 maçtı ama ilk maçı* hakem ağırlıklı sebepler ile kaybettik. kalan maçlar:

    altay
    lazio (d)
    sivasspor (d)
    başakşehir
    ads (d)
    antalyaspor

    kolay bir fikstür değil. beşiktaş galibiyetinden beri kazanamayan bir altay var. sivas deplasmanları hiçbir zaman kolay geçmez. başakşehir e.b. ile yükselişte. ads sürprize açık bir takım. ve son olarak antalyaspor'da bir yükselme var. trabzonspor ise bizden farklı olarak sivas deplasmanı yerine hatayspor ile oynayacak, kalan takımlar aynı. öncelikle fatih hoca başta olmak üzere hepimizin artık lige dönme vakti geldi. trabzonspor'un puan kayıpları gelecektir bizim köpekbalığı gibi olmamız lazım. yavaş yavaş baskıyı arttırmamız lazım. özellikle roma dönüşü sivas deplasmanı çok kritik, oradan alınacak bir 3 puan benim için bazı şeylerin habercisi olacaktır çünkü avrupa ligi maçları öncesi sonrasında oynadığımız 10 maçta 15 puan kaybettik. 23. haftada oynanacak olan galatasaray trabzonspor maçına kadar puan farkını iyi senaryoda 8 kötü senaryoda 10'a kadar düşürmeliyiz. o maçta alınacak bir 3 puan ile puan farkını 7-5 arasına düşürmek trabzonspor'un üzerinde galatasaray baskısı oluşturacaktır. trabzon muazzam bir oyun oynamıyor ama olağanüstü bir bitiricilik ve şaka gibi bir gol yememe şansları var. nasıl biz vuruyoruz ama girmiyorken rakip 35 metreden yapıştırıyor giriyorsa trabzonda bunun tam tersi var.

    iyi oyun beklemiyorum hatta istemiyorum bile. pres futbolu ile attığımız goller hakeme takılıyorsa pas futboluna dönelim. yeter ki trabzonspor maçına kadar kazanalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın