• 17
    iki gündür imalı entry girip ofsayt almaktan sıkıldım. kimsenin akıllanacağı yok. belli ki yeni yazar arkadaşlar burayı hiç okumuyor. neyse efendim biz konuya dönelim; ismiyle müsemma burası bir "sözlük"; yani bir bilgi kaynağı. kendi aramızda anket doldurup eğlendiğimiz müddetçe bu oluşumun diğer insanlara ulaşılabilirliği kalmayacaktır. kendimiz çalıp kendimiz oynayacağız.
    şimdi benim özellikle de genç arkadaşlara "yeni" başlık açmazdan önce vereceğim tavsiye şudur. heyecanınızı ve şevkinizi anlıyorum, fakat açacağınız başlık güncel olarak en fazla bir gün sol frame'de kalacak, sonra da ebediyen beklemek üzere database'in derinliklerindeki yerini alacaktır. bu yüzden bir saniyeliğine geleceği düşünün; acaba açılan bu başlık ileride gerçekten bir bilgi olarak değerini koruyacak ve farz-ı misal türkiye'nin bir başka ucundaki bir galatasaray taraftarı tarafından merak edilip aranacak mı? bizim dışımızdaki insanlar tarafından öğrenilme talebi görecek mi? dikkat ederseniz anket türevi birçok başlık bunun dışında kalmaktadır. yani demek istediğim açılacak başlıklar evrensel ölçekte eğitici ve öğretici olursa sözlüğümüzün kıymeti ve kalitesi artacaktır.
    sakın burada "eğitici-öğretici olmak değişken bir kavram bence bu anket bize çok şey kattı" gibisinden demagoji yapmayın, adım gibi eminim hepimiz medeni ve akıllı insanlarız, kişisel zevk, eğlence ve hırslarla değil buranın galatasaray başta olmak üzere spor ile ilgili bir bilgi kaynağı olduğunu hatırlayıp bu ölçekte düşünürsek %99 aynı sonuçlara varacağız. içinde galatasaray'a dair öyle ya da böyle bir şey bulunan her başlık ne yazık ki bir bilgi değerli olamayabiliyor. şimdi burada (bkz: ) verip rencide etmemek için bu yazının yeterli olduğunu düşünüyorum.
    son bir şey daha; başlık açarken evrensel değil, spor ile ilgili daha net kelimeler kullanalım ve isimleri tam yazalım; misal "oyuncu" değil "futbolcu" veya "sporcu". "adam" değil "galatasaray futbolcusu". diğeri için; "kewell'in bordeaux'a attığı gol" değil "harry kewell'in bordeaux'e attığı gol" gibi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın