• 44049
    "yarın için oyuncularıma sadece şunu söyledim, 'hedefimize ulaşmak için başka takımların da desteğine ihtiyacımız var, oynayacağımız maçta ne kadar gol atarsak, başka takımlar üzerine o kadar baskı yaparız.' onu ümit ediyorum."

    "bir teknik direktör olarak müdahale edebileceğiniz ve edemeyeceğiniz şeyler var. edemeyeceğiniz mesela letonya maçından çıkan zaferden çıkan öz güven. takımda şunu farkettim, başlangıçta oyuncularımızın çok sayıda maçı var, o yüzden bir önceki maçın analiziyle başlıyoruz. kulüp çiplerini çıkarsınlar, milli takım çipini taksınlar diye. mümkün olduğu kadar hızlı şekilde bir önceki milli maçın seviyesine geri getirmeye çalışıyoruz. bir önceki milli maçı izledik, neler yapabileceğimizi konuştuk."

    "benim için önemli olan bütün yardımcılarımın bağımsız çalışma becerilerinde olmaları ve kendi kişiliklerinin olması. sadece sahaya kuka koymayacaklar. ekibimde türkçe konuşan antrenör olması önemliydi, kenan'la daha önce çalıştık, eskiden oyuncumdu, aramızdaki ilişki hiç kopmadı. kenan'ın kişiliğinde kendine has çok özelliği var. benim gibi olan iki antrenör getirseydim, potansiyeli tam kullanamayacaktık."

    "baskıyı soruyorsunuz ama bunu istiyordum. bu baskı gerçekten var. baskı altına girmek şahsi kararımdı. bu ekibi motive etmenize gerek yok. türk milli takım oyuncuları ülkeleri için oynamayı o kadar çok seviyorlar ki seyircileri mutlu etmek istiyorlar. bu motivasyonu arttırmak için bir şey yapmam gerekmiyor. buradaki duygusallığı ve disiplini iyi birleştirmek gerekiyor. buradaki dengeyi tutturmaya çalışıyoruz."

    "türk milli takımı, benim için yoğun duyguların da dahil olduğu çok ilginç ve heyecan verici bir meydan okuma! yeni oyuncularım ve halletmem gereken yeni şeyler var. türk futbolunun potansiyelini zaten biliyordum."

    "beni biraz tanımışsınızdır diye düşünüyorum. geçmişte iyi antrenörler vardı ama üzerinden zaman geçti. istatistik okumayı biliyorsunuz. her oyuncunun ne yaptığını siz de görüyorsunuz. benim görevim onları en güçlü hale getirmek."

    "burak bizim 1 numaralı forvetimiz. kenan, serdar, halil iyi forvetler. onlara iyi asistler, iyi ortalar yapılmalı. onlar için çok sayıda şans yaratmak gerekiyor. bol miktarda pas almışlarsa iyi miydi, kötü müydü o zaman değerlendirebiliriz forvetlerimizi"

    "siz bana sarılırsanız ben de mutluluk hormonu salgılayacağım. türkler'e özel bir şey değil. oyunculara yakın olduğunuzda birine bir şey anlatma zorluğundaki eşik düşüyor."

    "kerem diyelim ki antrenmanda kötü oynadı ama diyorum ki iyi bir performans görmedim, kenara alacağım. kerem bana gelip derse ailede hasta var, dün gece uyuyamadım. o zaman farklı değerlendiririm. oyuncularımın doğru planın ne olduğunu anlamalarını istiyorum"

    "onlar benim kafamdakinin ne olduğunu anlarsa sahaya iyi yansıtırlar. onların fikirlerini alıyorum. çok disiplinliyim ama dürüst ve doğru konuşuyorum. bir futbolcuya neyin var diye soruyorum, videoları, istatistikleri gösteriyorum ve yanlış anlama ihtimali kalmıyor"

    "süper lig hakkında kesin bir şey söyleyemem. şampiyonlar ligi ve avrupa ligi'nde oynayan takımlara bakıyorum. galatasaray, lokomotiv'e karşı güçlü bir şekilde oynadı. benim görevim başka bir iş. tabii ki takip ettiğim başka ligler de olacaktır."

    stefan kuntz

    (bkz: 13 kasım 2021 türkiye cebelitarık maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın