resim
Sandro Schärer
Görev:Hakem
Yaş:36
Uyruk:İsviçre
Görev Aldığı Maçlar
  • 54
    macta olay soyle gerceklesti, galiba tv'de kamera farkli yerlere zoom yapinca mevzu anlasilmamis. (bkz: 4 kasım 2021 galatasaray lokomotif moskova maçı)

    2 numarali moskovali oyuncu kerem'e faul yapiyor. hakem sariyi gosteriyor fakat ayni anda moskovali bir oyuncu topu ayagina alip yalandan yere disari atar gibi yaparak top suruyor. galiba diagne adamin ayagindan topu almak icin adami itiyor, sonra ortalik karisiyor. sonrasinda hakem diagne ile o top suren elemana sari veriyor. bir de pozisyonun basindaki faul yapana sariyi gosteriyor ama cikan olaylarda yaptigi bir sey mi vardi, yoksa faule istinaden miydi, orasi muallak. hakemin belirtmesi gerekiyordu.

    hatta normalde ilk once 2 numaraya gostermesi gerekirdi az onceki faulu kastederek, sonra olaylara karisanlara gostermeliydi.

    bu durumda hakem 2 numaraya faul icin kart gostermis, arkasindan olaylara karistigi icin ikinci sariyi gostermis gibi bir durum ortaya cikiyor.
    muhtemelen savunmasinda "2 numara sirti donuktu, faulu kastederek verdim" minvalinde bir seyler diyecektir.

    burda olayin puf noktasi surasi: cikan olaylarda 2 numarali moskovali olaylarin tamamen disindaysa amenna.
    peki ya bizden birini itip kakmissa?
    ve hakem konusmalarinda ne konusuldu acaba? cikan olaylarda 2 oyuncu + faulu yapan oyuncu sari kart denilmisse okey.
    ama fauldrn haric, 3 oyuncu sari kart denildiyse, net kural hatasidir. %100 tekrar gerektirir. dakikanin onemi yok, sonucta biz son saniyede gol atamaz miydik? boyle bi mantik olur mu?

    bir de, isin ilginc yani, mac faulun oldugu yerden degil, olaylarin ciktigi yerden basladi ki orta saha cizgisinden moskova kalesine dogru nerden baksan 15m ileride. o esnada bir sey kacirdim mi, sanmam. oyun baslayip tekrar durduysa biri yesillendirebilir.

    ama kural ihlali olsun olmasin, bu hakemin hakemligi bitirilmeli. en azindan avrupa kariyeri bitmeli.

    daha once yazmistim. (bkz: sandro scharer/#3275151) yarin bir gun yine bizim veya baska bir takimimizin basini kesinlikle yakacak bir hakem. kotu degil sadece, net art niyetli. or.ço.
App Store'dan indirin Google Play'den alın